Marilyn Mansonin vanha ystävä ja vihamies Trent Reznor kommentoi tuoretta kohua

4.2.2021 07:21

Nine Inch Nails -johtaja Trent Reznorilla ja Marilyn Mansonilla on melkoisen vaiherikas historia. Ensin he olivat 1990-luvulla yhteistyökumppanit ja kaverukset, kun Reznor kiinnitti Mansonin yhtyeen Nothing-levymerkilleen ja toimi yhtenä Antichrist Superstar -menestyslevyn (1996) tuottajista. Ajan mittaan Reznorin ja Mansonin välit kuitenkin tulehtuivat, ja viimeistään David Lynchin Lost Highway -elokuvan (1997) aikaan ne rikkoutuivat tyystin. Molemmat muusikot halusivat päästä työskentelemään kulttiohjaajan kanssa, ja Manson koki Reznorin vieneen soundtrack-tuottajan pestin hänen nenänsä edestä.

1990-luvun lopussa Reznor ja Manson keskittyivät piikittelemään toisiaan median välityksellä ja musiikissaan. Manson muun muassa arveli Reznorin kirjoittaneen Nine Inch Nailsin The Fragile -albumin (1999) Starfuckers, Inc. -singlebiisin keskisormennäytöksi hänelle. Välillä muusikot näyttivät saavan asiat sovittua – Manson esimerkiksi jopa vieraili edellä mainitun kappaleen musiikkivideolla – mutta aina hetken kuluttua riita sai uusia kierroksia. Esimerkiksi vuonna 2009 Reznor kutsui Mansonia Mojon haastattelussa ”huumehuuruiseksi pelleksi”.

Tämän taustan huomioon ottaen ei ole ihme, että myös Reznorilta on kysytty mielipidettä tuoreesta Manson-kohusta. Katseet ovat kohdistuneet Reznoriin siksikin, että sosiaalisessa mediassa on alkanut kiertää kuvakaappauksia Mansonin Helvettiin ja takaisin -kirjasta (1998), jossa kerrotaan NIN-pomon osallistuneen Mansonin kanssa naissikailuihin.

Nyt Reznor kommentoi aihetta Pitchforkin välityksellä. Reznorin lyhyessä viestissä ilmoitetaan seuraavaa:

”Olen vuosien mittaan tuonut äänekkäästi esille inhoni Mansonia kohtaan henkilönä ja katkaisin suhteeni häneen 25 vuotta sitten. Sanoin jo tuolloin, että mainittu kohta Mansonin muistelmissa on silkkaa mielikuvituksen tuotetta. Olin raivoissani ja loukkaantunut siitä kun se julkaistiin, ja koen samoin yhä.”

Manson on ollut viime päivinä melkoisessa ristitulessa, kun vanhat naisystävät sekä bänditoverit ovat joukolla kuvailleet miehen käytöstä vähemmän mairittelevaan sävyyn. Mitä mahtaa tässä kohussa olla luvassa seuraavaksi?

Lisää luettavaa