Martin Scorsesen ohjaama Bob Dylan -Netflix-dokumentti sai julkaisupäivän – Hulppea kokoelmalevy myös tuloillaan

Elokuvassa seurataan Dylanin Rolling Thunder Revue -kiertuetta.

Ohjaajasuuruus Martin Scorsesen Bob Dylan -dokumenttielokuva Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story on viimein saanut julkaisupäivän. Dokumentti saapuu suoratoistopalvelu Netflixin valikoimiin keskiviikkona 12. kesäkuuta.

Dokumentissa seurataan, kuten nimestäkin voi päätellä, Dylanin vuosina 1975-1976 tekemää Rolling Thunder Revue -kiertuetta, jonka vierailevina tähtinä nähtiin muun muassa Roger McGuinn, Joan Baez, Ramblin’ Jack Elliott, Bob Neuwirth, Allen Ginsberg, Joni Mitchell ja Ringo Starr. Kyseessä on Scorsesen toinen Dylan-dokkari; hän ohjasi myös vuonna 2005 ilmestyneen No Direction Home -elokuvan, joka palkittiin muun muassa Emmy- ja Grammy-tunnustuksilla.

Dokumentin kylkiäisinä julkaistaan lisäksi komea 14-levyn kokoelmaboksi, jolta löytyy yhteensä 148 raitaa, jotka on äänitetty kiertueen keikoilta sekä harjoituksista. Sony julkaisee boksin 7. kesäkuuta.

Bob Dylan saapuu kesällä myös Suomeen ja konsertoi Helsingin Hartwall-areenalla 24. kesäkuuta. Paljon nannaa on siis Dylan-faneille tiedossa tänä kesänä.