Max Cavalera kävi hurjina vuosinaan todella syvällä – joi pahimmillaan käsidesiä

Jazz Archiv Hamburg / Ullstein Bild / AOP

Max Cavalera on ehtinyt olla pitkällä urallaan monessa mukana. Maailmanmaineeseen mies nousi Sepulturassa, ja myöhemmin hän on kaasuttanut menemään muun muassa Soulflyn ja Cavalera Conspiracyn kokoonpanoissa. Rock’n’roll-elämäntyyli sopi Maxille jo nuoresta pitäen, ja tuoreessa haastattelussa hän kertoo vajonneensa elämässään varsin syvälle päihdesuohon.

Cavalera puhui aiheesta elämätapavalmentaja Mike Friedmanin podcastissa. Hän kertoo rällänneensä Sepultura-vuosina oikein urakalla kokaiinin, viinan ja muiden myrkkyjen voimalla, ja tarinoita riittäisi kerrottavaksi vaikka kuinka paljon. Eddie Vedderin päälle on oksennettu, kokaiinipäissään on tullut möykättyä katolla aamuun asti ja niin edelleen.

Iän myötä krapulat alkoivat kuitenkin pahentua – mikä oli tavallaan hyvä asia, koska Maxin mukaan hän ei kenties olisi saanut juomistaan hallintaan, elleivät krapulat olisi tehneet juopottelemisesta kurjempaa. Darrat pystyi kuitenkin pitämään kurissa kipulääkkeillä, joten bileet saattoivat jatkua. Lopulta elämä alkoi mennä sellaisille raiteille, että jotain oli tehtävä.

”Olimme Euroopan-kiertueella, ja kaipasin kipeästi ryyppyä. Bussissa ei kuitenkaan ollut mitään juotavaa. Päädyin lopulta vessaan juomaan käsidesiä”, Cavalera sanoo.

”Jäin siitä kiinni. Vaimoni avasi vessan oven, ja minulla oli kädessä tölkillinen käsien desinfiointiainetta. Hän kysyi, että mitä vittua oikein touhuat. Minä vastasin, että juon täällä käsidesiä. Taidan tarvita apua.”

Siitä alkoi matka kohti muutosta. Max haki uudelle elämälleen vauhtia myös päihdeklinikalta, ja nyt hän kertoo olevansa raitis. Hän sanoo edelleen rakastavansa pään sekoittamista, mutta kysymys oli lopulta siitä, kumpaa hän rakastaa enemmän: päihteitä vai perhettään, musiikkia ja muuta elämää.

”Lääkäri sanoi [pahoina vuosina] vaimolleni, että jos jatkaisin samaa rataa, kuolisin muutamassa vuodessa. Ajattelin sitten, että olen tehnyt nykyisen elämäni eteen valtavasti töitä. Selvisin pois Brasiliasta. Saavutin kaiken tämän. Heitänkö nyt kaiken pois viinan ja huumeiden vuoksi?” Max sanoo.

”En hitossa. En halua tehdä niin. Olen kuitenkin luonteeltani addikti, ja addiktio on nyt vain piilossa. Se vain nukkuu. En ole parantunut. Addiktio on yhä läsnä, se on aina läsnä.”