”Me emme muutu kenenkään vuoksi” – Törkyisistä ja seksistisistä sanoituksistaan tunnettu Steel Panther ei aio siistiä linjaansa

Rumpalin mielestä yhtye myös selvitti taannoisen Pussy Melter -kohunkin fiksusti.

Amerikkalainen tukkahevin kliseisiin vahvasti nojaava Steel Panther on tunnettu seksistisistä ja limaisista kappaleistaan ja bändin tuotannosta löytyy muun muassa sellaisia biisejä kuin Asian Hooker, Party All Day (Fuck All Night), It Won’t Suck Itself, Let Me Cum In, Pussywhipped, Bukkake Tears, Gangbang At The Old Folks Home ja Poontang Boomerang. Yhtye joutui myös pienoisen kohun keskelle taannoin julkaisemalla Pussy Melter -nimisen kitaraefektin, mikä sai monet näkemään punaista.

Yhtyeen rumpalia Stix Zadinia (oikealta nimeltään Darren Leader) haastateltiin hiljattain The Classic Metal Show’ssa ja tältä tiedusteltiin, miten paljon esimerkiksi #MeToo-liike ja poliittisesti korrektimmaksi muuttunut ilmapiiri on vaikuttanut bändin toimintaan. Zadinia myöntää, että heitä on usein lähestytty aiheen tiimoilta, mutta bändi ei aio muuttaa tapojaan.

”Me teemme mitä me teemme eli vittu rokkaamme ja laulamme pillusta, bilettämisestä ja hevimetallista. Laulamme asioista, joita teemme joka päivä. Sellaista tilannetta ei tule, että yksikään meistä neljästä koskaan ajattelisi, että ehkä meidän pitäisi hieman rajoittaa, ettei kukaan pahoita mieltään. Sehän on juuri se syy, miksi aloimme soittaa. Steel Panther antaa meille vapauden sanoa mitä haluamme, miten haluamme. Ja se, miten kuulija reagoi, on juuri sitä, mitä me haemme – haluamme ihmisten voivan löysätä pipojaan ja irroitella Steel Pantherin kanssa. Me emme muutu kenenkään vuoksi”, Zadinia toteaa.

Zadinia myös kommentoi Pussy Melteristä noussutta kohua ja keskustelua. Rumpali sanoo olevansa ylpeä tavasta, jolla bändi hoiti asian eivätkä he hyökänneet ja ”vittuilleet” takaisin.

”Kyllä minä sen ymmärrän. Jos et pidä jostain, se on okei. Jos et pidä meistä tai vihaat meitä, sillä ei ole väliä ja jokaisella on oikeus mielipiteeseensä. Ongelma on siinä, jos ihmiset ovat, että ’En pidä tästä ja varmistan, ettei kukaan muukaan pääse sitä kuulemaan’. Siinä kohtaa me pidämme puoliamme”, Zadinia tuumaa.

”Jos joku pahoitti siitä mielensä, ymmärrän sen hyvin ja se on okei. Kaikki asiat eivät ole aina tarkoitettu kaikille. Mutta et sinä voi vahtia koko maailmaa. Mitä tulee Amerikkaan ja sananvapauteen ja siihen, että haluamme kutsua jotain ’pillunsulattajaksi’ samalla kun maailmassa on miljoonia pornosivuja – joita rakastan, älä ymmärrä väärin – jos se kerran häiritsee, niin älä katso sitä. Mutta et voi yrittää estää muita nauttimasta siitä.”

”Siitä olemme samaa mieltä, että joitain asioita ei voi hyväksyä ja jotkut asiat ylittävät rajan. Mutta Pussy Melter ei todellakaan ollut yksi niistä asioista.”

Steel Panther julkaisee viidennen studioalbuminsa Heavy Metal Rules 27. syyskuuta.