Mediat: Iskelmämusiikin supertähti Paula Koivuniemi lopettaa uransa 75-vuotiaana

12.10.2022 14:56

Näin tulee yksi komea musiikkiura päätökseensä. Apu uutisoi, että iskelmäsuuruus Paula Koivuniemi aikoo jättää keikkailemisen ja vetäytyä julkisuudesta. Samasta aiheesta oli kertonut Ilkka-Pohjalainen kesällä.

Koivuniemi kertoo Apu-haastattelussa lopettamispäätöksen kypsyneen koronapandemian myötä. Kun keikkailun tilalle tuli rauhallisempi elämäntyyli, ei keikoille enää kaivannutkaan entiseen malliin. Kesällä Koivuniemeä ei nähtykään esiintymislavoilla tuttuun tapaan. Koivuniemi on 75-vuotias, mutta veteraaniartisti kertoo olevansa edelleen hyvässä kunnossa – nyt vain kiinnostavat enemmän muut asiat kuin yleisön edessä laulaminen.

Paula Koivuniemi aloitti uransa 1960-luvulla ja julkaisi ensimmäiset levynsä 1970-luvulla. Suursuosion aika koitti 1970–80-lukujen taitteessa, kun julki tulivat esimerkiksi sellaiset hitit kuin Tummat silmät ruskea tukka, Aikaan sinikellojen, Romantiikkaa ja tietysti Aikuinen nainen. Koivuniemen myöhemmistä julkaisuista muistetaan muun muassa radiossa edelleen tiiviisti soiva Kun kuuntelen Tomppaa ja Kuka pelkää Paulaa. Kultalevyjä Koivuniemi on saanut komeat 13 kappaletta (jos vuoden 2000 Leidit lavalla -kokoelma lasketaan mukaan), ja lisäksi vuoden 1980 Vie minut pois -albumi on myynyt tuplaplatinaa.

Lisää luettavaa