Megadeth-basisti kertoo todistaneensa Judas Priestin natisseen liitoksissaan 90-luvun alussa – ”Sen näki, että kaikki ei ollut kunnossa”

12.12.2020 16:05

Megadeth-basisti David Ellefson muisteli hiljattain yhtyeensä 30 vuoden takaista yhteiskiertuetta Judas Priestin kanssa Behind The Vinyl -podcastin haastattelussa. Mies kertoo seuranneensa tuolloin läheltä, kuinka Priestin kokoonpano natisi liitoksistaan.

”Olimme Rust In Peace/Painkiller -kiertueella kolmen-neljän kuukauden ajan vuosina ’90 ja ’91”, Ellefson kertoo. ”Soundcheckissä pääsit todistamaan yhtyeen sisäistä dynamiikkaa lavan takana. Priestin kundit olivat mahtavia tyyppejä; he eivät olleet mitään muuta kuin herrasmiehiä meitä kohtaan. Jokaisella bändillä on kuitenkin omat juttunsa, hierarkiansa ja sisäiset toimintatapansa.”

”Kun Rob [Halford] lähti bändistä [pian kiertueen jälkeen], ja niin suuri shokki kuin se olikin, siinä oli myös sitä ajatusta, että ’Noh, sitä haluaa tehdä jotain erilaista'”, mies jatkaa. ”Olen lukenut K. K.:n [Downing] kirjan, ja tunnen hänet nykyään melko hyvin, ja hän kertoi siinä kuinka aikoi lyödä hanskat tiskiin Painkillerin jälkeen. Hän oli, että ’Vitut tästä! Olen aivan kypsä tähän juttuun.’ Hän kirjoitti erokirjettään lennolla Los Angelesiin ja kun hän laskeutui, julkisuuteen tuli tieto, että Rob oli lähtenyt bändistä.”

”Näin sen kaiken tapahtuvan Painkiller-rundilla”, Ellefson lisää. ”Sen näki, että kaikki ei ollut kunnossa. Ja hei, porukka on rundannut Megadethin kanssa ja nähnyt aivan saman, epäilemättä miettien, että ’Hommat ovat oudosti Megalandissa.’ Tämä on siis esiripun takaista tietoa. Näistä ei puhuttu noihin aikoihin, mutta tästä on jo 30 vuotta ja muistelmia on kirjoitettu, joten toistan vain asioita, mistä on jo mustaa valkoisella.”

Lisää luettavaa