Megadeth suunnittelee menevänsä studioon pikemmin kuin arvaatkaan – Dave Mustaine ei malta odottaa uuden rumpalin kanssa työskentelyä

"En ole koskaan nähnyt häntä ilman isoa hymyä kasvoillaan."

Thrash metal -suuruus Megadeth julkaisi viimeisimmän pitkäsoittonsa Dystopian viime vuonna. Jatkoa tuolle kehutulle levylle ei tarvitse kauaa odotella, sillä nokkamies Dave Mustaine sanoo yhtyeen suuntaavaan studioon vielä kuluvan vuoden aikana.

– Tarkoituksena on mennä studioon loppuvuodesta ja alkaa pyöritellä ideoita. Puhuimme tästä itse asiassa juuri eilen ja elättelimme toiveita marras-joulukuu–akselista, Mustaine kertoo Katt Rock -radion haastattelussa.

Seuraava levy tulee olemaan kolmas perättäinen, jonka yhtye työstää eri kokoonpanolla. Dystopialla soittanut kitaristi Kiko Loureiro on edelleen mukana, mutta rumpali Chris Adlerin keskityttyä jälleen pääbändiinsä Lamb of Godiin on tahtia lyömässä hänen saappaisiinsa viime vuonna astunut Dirk Verbeuren. Mustaine toteaa olevansa erittäin innoissaan päästessään työskentelemään Verbeurenin kanssa vihdoin studio-olosuhteissa.

– Vaikka Adler olikin todella hyvä, on Dirkin jalkatyöskentely vieläkin parempaa. Enkä uskonut sen olevan mahdollista, sillä Chris oli todellakin mahtava rumpali. Mutta siihen on syynsä, miksi hän itse ehdotti Dirkiä korvaajakseen ja rakastan häntä sen vuoksi, Mustaine nostaa hattua entiselle rumpalille.

– [Dirk] on yksi miellyttävimmistä ja rennoimmista kavereista jonka olen koskaan tavannut. Kävelen hänen luokseen ja hän hymyilee, taputtaa minua selkään ja kyselee vointiani. En ole koskaan nähnyt häntä ilman isoa hymyä kasvoillaan.

Megadeth nähdään puolestaan Suomessa jälleen kuluvana kesänä, kun yhtye nousee lavalle Kuopion Rockcock-festivaaleilla perjantaina 28. heinäkuuta.