”Rytmi on hyvän bändin mittari” – Megadeth-liideri listaa neljä parasta komppikitaristia, mukana James Hetfield ja Dave Mustaine itse

27.3.2017 10:28

Megadethia kohta 35 vuotta luotsannut Dave Mustaine sanoo Rock Cellar Magazinen tuoreessa haastattelussa nykybändien keskittyvän liikaa soittotaituruuteen ja teknisten soolojen tykittelyyn. Mustaine sanoo tämän olevan aivan väärä lähestymistapa.

– Kun aloitin musiikkihommat, olin itsekeskeinen persläpi ja soitin kaikkea. Mutta myöhemmin aloin keskittää aikaani enemmän komppaamaan. Olen yhä sitä mieltä, että rytmi on hyvän bändin mittari. On paljon bändejä, joissa on pelkkiä kitarasankareita ja soolot ovat hyviä, mutta yritäpä hyräillä perässä niitä kappaleita. Niissä ei ole mitään mieleenpainuvaa, ellet sitten ole kännissä tai sekaisin spiidistä tai kokaiinista tai jotain, Mustaine toteaa.

– Esimerkiksi Megadethissa rytmi on yksi pääainesosista ja niiden myötä myös soolot ovat parempia, koska musiikki ei ole pelkästään omahyväistä kitararunkkausta läpi biisin.

Mustaine listaa parhaiksi rytmikitaristeiksi AC/DC:n Malcolm Youngin, Scorpionsin Rudolph Schenkerin, Metallican James Hetfieldin sekä, totta kai, itsensä ja sanoo, ettei kukaan pääse lähellekään näitä ”ihmenelosia”. Mustaine sanoo erityisesti Hetfieldin olevan maailman parhaimpia komppikitaristeja – vaikka sanookin Jamesin ottaneen paljon vaikutteita Mustainelta näiden yhteisiltä Metallica-ajoilta.

– Jos meidät laitetaan vierekkäin ja seuraa molempia lavalla, huomaa paljon samankaltaisuuksia. Miten hän elehtii, liikkuu, käsittelee kitaraa ja niin edelleen.

Lisää luettavaa