”Meniväthän kaikki katsomaan Queen-elokuvaakin” – Metallilaulaja puolustaa sinnikkäästi Dion hologrammishow’ta

Tim "Ripper" Owens ei ymmärrä, miksi Dion hologrammia vastustetaan niin paljon.

Vuonna 2010 menehtynyt laulajalegenda Ronnie James Dio on tuotu viime vuosina takaisin keikkalavoille livebändin kanssa esiintyvän hologrammin muodossa. Vuoden 2017 Euroopan-kiertue sai kuitenkin melko nihkeän ja ristiriitaisen vastaanoton ja muun muassa Suomen-keikka peruttiin vähäisen kiinnostuksen vuoksi. Osa Dion entisistä bänditovereista on myös jyrkästi tuominnut nämä hologrammikokeilut.

Hologrammishow’lle löytyy myös puolustajia ja yksi äänekkäimmistä on laulaja Tim ”Ripper” Owens (ex-Judas Priest, ex-Iced Earth), joka on yksi Dio Disciples -yhtyeen ja hologrammin mukana kiertävistä laulajista. Owensin mielestä hologrammi ei ole sen kummallisempi asia kuin elokuvatkaan.

”Kaikki eivät pidä tästä ideasta, mikä on huvittavaa, sillä meniväthän kaikki katsomaan Queen-elokuvaakin [Bohemian Rhapsody], jossa joku näyttelee kuollutta ihmistä. En ymmärrä”, Owens päivittelee tuoreessa Everblack-podcastin haastattelussa.

”Jotkut sanovat tämän olevan pelkkää rahastusta. Ensinnäkin, kaikesta voi saada rahaa, sitä ihmiset tekevät. Toiseksi Wendy [Dio, Ronnien leski ja manageri] on käyttänyt törkeän summan rahaa tehdäkseen fanit onnelliseksi tämän jutun kanssa. Hän ei ole tienannut sillä vielä senttiäkään.”

Owens sanoo olevansa todella pöyristynyt, millä tavalla jotkut ovat suorastaan hyökänneet hologrammin luonutta Eyellusion-yhtiötä ja Wendy Dioa kohtaan.

”Mielestäni Wendyn pitäisi vetää kaikki hänen musiikkinsa pois niin, ettei kukaan voisi enää kuunnella häntä. Niin törkeästi ihmiset käyttäytyvät”, laulaja puuskahtaa.

”Mielestäni on hämmentävää, miten nämä tyypit voivat mennä vahamuseoon ja ihastella vaikkapa Lemmyä [Kilmister] – ei se ole hän, se on vahanukke, jonka katsomisesta museo rahastaa. Mutta eivät he tajua sitä. He rakastavat Queen-elokuvaa, mutta haukkuvat meitä tämän vuoksi. ’Kamalaa, että teette tämän. Antakaa Ronnien levätä rauhassa’. Miten vaan… Antaa heidän kiukutella, minä annan tälle mahdollisuuden. Toivomme, että se toimii. Mielestäni se on hieno idea ja näkisin mielelläni lisää vastaavia.”