Dio-hologrammi herättää taas polemiikkia: ”En usko, että Ronnie arvostaisi sitä”, sanoo Dion yhtyetoveri

Doug Aldrich
AOP

Ronnie James Dio poistui keskuudestamme jo lähes vuosikymmen sitten, mutta laulajan ympärillä kuhisee edelleen. Valitettavasti kuhina ei tapahdu pelkästään miehen musiikillisen perinnön vuoksi, vaan media ja yleisö keskittyvät päivittelemään Dio-hologrammin seikkailuja.

Dion lesken Wendyn ja Eyellusion-yhtiön lanseeraama Dio-hologrammi nähtiin ensi kertaa lavalla Wackenissa vuonna 2016, ja sen jälkeen kuvajainen on kiertänyt vaihtelevalla menestyksellä pitkin maailmaa. Ilmeisesti yleisöä on riittänyt sen verran, että karavaani jatkaa kulkuaan, mutta esimerkiksi suunniteltu Suomen-keikka peruutettiin kehnon kysynnän vuoksi (viralliset syyt tosin liittyivät kiertueaikataulun muutoksiin).

Osa Dion vanhoista aseveljistä on suhtautunut hologrammi-ideaan suopeasti, osa vähemmän. Hologrammin mukana kiertää laulajasuuruuden bändin jäsenistä koottu Dio Disciples, joka tietysti liputtaa rundin puolesta, mutta jotkut muut Dion rinnalla musisoineet soittajat ovat olleet happamampia. Kuten Doug Aldrich, joka soitti Dion bändissä kitaraa vuosina 2002–06.

”Ronnie tuskin pitäisi siitä. Hän suhtautuisi ideaan varmaan jotenkin niin, että ’en minä halua tällaiseen mukaan’. Siis hologrammi? Ei se ole sellaista, mitä hän haluaisi olla”, Aldrich sanoi XS Rock -sivuston haastattelussa.

”Arvaan, että se konsepti on jotain, mitä Wendy keksi ja hän päätti, että kyllä Ronnie olisi ajatuksesta ihan tyytyväinen. Minä kuitenkin tunsin Ronnien tarpeeksi hyvin tietääkseni, että hän oli hyvin pikkutarkka ja että hän haluaisi, että hänen annettaisiin vain levätä rauhassa.”

Hologrammi pysyttelee joka tapauksessa kiireisenä ainakin läpi tämän vuoden. Saa nähdä, tuodaanko aparaattia vielä Suomeenkin asti uudelle yritykselle.