Mercyful Faten paluusta ei selvitty ilman riitoja – entinen kitaristi ei kiukkuaan peittele

23.9.2019 08:48

Tieto Mercyful Faten paluusta otettiin metallipiireissä iloiten vastaan. King Diamond on tietty pysynyt kiireisenä kaikki nämä vuodet, mutta ensi vuonna saadaan tien päälle se kaiken pahan alku ja juuri, jonka levyjä nähdään tavan takaa kaikenlaisilla heavyalbumien klassikkolistoilla. Mitenkähän mahtaa olla Suomen-keikan laita?

Harmi kyllä tämäkään reunion ei tapahtunut ilman ikävyyksiä. Ensinnäkin yhtyeen alkuvuosien basisti Tim Hansen on joukosta poissa, koska mies taistelee syöpää vastaan. Lisäksi esimerkiksi Don’t Break the Oath -albumilla vaikuttanut kitaristi Michael Denner ei saanut ollenkaan kutsua mukaan – mistä mies ei ole lainkaan mielissään.

”Minulle oli suuri järkytys, että he jättivät minut ulkopuolelle”, Denner sanoo Heavy Demons -radio-ohjelmassa. Haastattelusta kertoo myös Blabbermouth.

”En ole puhunut heidän kanssaan sen jälkeen. Ei ole oikein mitään puhuttavaa. Olen totta kai pettynyt. He jättivät minut ulos, ja siinä se. Keskityn sitten omiin juttuihini.”

Denner lähti Mercyful Fatesta alun perin vuonna 1996, ja hänen tilalleen pestattiin Mike Wead. Weadin kanssa bändi levytti vielä kaksi albumia ennen hajoamistaan. Sikäli on ihan ymmärrettävää, että bändi jatkaa samalla miehistöllä kuin viimeksi levyttikin, mutta ilmeisesti Denner ajattelee toisin.

Mercyful Faten kitaristi Hank Shermann muodosti Dennerin kanssa jokunen vuosi sitten Denner/Shermann-kokoonpanon, joka ehti julkaista ep:n ja albuminkin. Nyt välit näyttävät olevan poikki.

”Se oli hieno kokemus. Mutta ne olivat ainoat levytykset, mitä saimme aikaiseksi. Tämän jälkeen ei tule jatkoa. Se oli siinä, harmi kyllä”, Denner sanoo tuoreessa haastattelussa.

Lisää luettavaa