Merkillistä: Eddie Van Halenin muistolaatassa ei saa lakiteknisistä syistä näkyä Eddie Van Halenia

Ray Garbo / Shutterstock / AOP

Tässäpä taas vähän mietityttävä tapaus suuresta maailmasta. Pasadena Now uutisoi Randa Schmalfeldin ja Julie Kimuran ideoimasta ja yleisörahoituksella toteutetusta muistolaatasta, joka on tarkoitus asentaa edesmenneen Eddie Van Halenin kunniaksi Pasadenan virastotalon läheisyyteen lähelle niitä seutuja, missä Van Halen keikkaili 1970-luvun loppupuolella. Arvostettava tempaus, mutta kuvio on saanut sellaisenkin käänteen, jota voi pitää aika erikoisena.

Plakaatissa ei nimittäin saa tekijänoikeusteknisistä syistä olla Eddie Van Halenin tai hänen kuuluisan Frankenstrat-kitaransa kuvaa. Katseet kääntyvät tässä kohtaa Van Halenin perikunnan suuntaan: miksi fanien rahoittamaan kunnianosoitukseen suhtaudutaan näin penseästi? Syitä päätökselle ei ole kerrottu. Metalsucks arvelee varsin uskottavasti, ettei kysymys voi oikeastaan olla kuin kahdesta asiasta: joko perikunnalla ja Pasadenan kaupungilla on jotain riitaa, tai sitten Van Halenin ulkomuodon käyttämisellä on niin kova hintalappu, ettei 6500 dollaria yleisöltä keränneeseen plakaattiin pysty oikeuksia ostamaan.

Sen verran taajaan tästä tapauksesta on kansainvälisessä musiikkimediassa uutisoitu, että ehkä perikunta vielä kommentoi tapausta. Jäämme odottamaan.