Metal Hammerin lukijat valitsivat kaikkien aikojen parhaan Iron Maiden -biisin – eikä se ole The Trooper

Kuoleman rajamailta elävien kirjoihin pelastetun Metal Hammerin lukijat pääsivät keväällä äänestyshommiin. Lehden lukijoilta (sekä ilmeisesti toimituskunnalta ja muilta bändeiltäkin) kysyttiin, mitkä ovat Iron Maidenin parhaat biisit, ja tuloksista kasattiin 50 kovimman Maiden-kappaleen listaus. Koko lista on luettavissa Metal Hammerin uusimmasta numerosta.

Sen verran listan sisältöä valotetaan internet-yleisöllekin, että voiton vei – kenties hivenen yllättäen – Hallowed Be Thy Name. Tämä Number of the Beast -albumin päätösbiisi päihitti siis esimerkiksi sellaiset ikivihreät kuin The Trooper, Run to the Hills ja Fear of the Dark.

”Jos joku ulkoavaruuden muukalainen, joka ei ole koskaan kuullut Maidenia, pyytäisi sinua soittamaan hänelle jotain bändiltä, Hallowed Be Thy Name voisi olla hyvä vaihtoehto”, kappaleen säveltänyt Maiden-johtaja Steve Harris kommentoi lehdelle.

”On aina kiva antaa biisien olla rauhassa vähän aikaa, jos niitä on soittanut ikuisuuden, sillä niiden ottaminen takaisin settiin tuntuu taas jännittävältä. Tämän kappaleen soittaminen on aina mukavaa.”

Hallowed Be Thy Name ei ollut yhtyeen settilistalla orkesterin edellisellä Suomen-vierailulla. Kenties seuraavalla taas sitten? Oli kuin olikin Hämeenlinnassa setissä, kiitos tarkkaavaisille lukijoille!