Metallica-kitaristi pitää kiinni tarinastaan puhelimen mukana kadonneista sadoista riffeistä – aikoo ylikompensoida menetystä seuraavalla albumilla

Kirk Hammett – satojen riffien mies.
4.11.2017 19:27

Kuten tuolloin tuoreeltaan uutisoimme, Metallica-kitaristi Kirk Hammett selitti sävellyspanoksensa puutetta yhtyeen viimeisimmällä, viime vuoden loppupuolella julkaistulla Hardwired… to Self-Destruct -albumilla sillä, että onnistui muutama vuosi takaperin kadottamaan satoja ja taas satoja riffejä pursuilleen puhelimensa. James Hetfield ei kommenttiensa perusteella ole miehen selityksestä täysin vakuuttunut, mutta Hammett pitää kaikesta huolimatta itsepintaisesti kiinni tarinastaan. Siitä saatiin jälleen yksi osoitus kitarasuuruuden tuoreessa, GQ:n Brittiversiolle myöntämässä haastattelussa.

”Pari vuotta sitten kadotin iPhoneni ja sen mukana 500 ideaa, enkä ole vielä oikein päässyt sen yli”, mies muistelee. ”Minun tapani toipua siitä on ylikompensoida… puhelimessa oli 500 ideaa ja minulla on niitä nyt noin 500 ja ylikin. Odotan niille vain sopivaa käyttöä… tunnen, että seassa on paljon todella hyvää musiikkia jatkokehitettäväksi.”

”Joka päivä nappaan kitaran ja ajattelen noita menetettyjä ideoita ja ajattelen: ’Minun täytyy kehittää lisää ideoita’ toivoen, että ehkä yksi tai kaksi noista vanhasta 500 ideasta palautuisi mieleeni… Ehkä ne palaavat ja olen ihan että ’Jes! Heureka”, Hammett toivoo, mutta tähdentää, että niin ei kuitenkaan ole vielä päässyt tapahtumaan.

Voit katsoa miehen haastattelun alta.

Lisää luettavaa