Metallican Lars Ulrich kertoo ”Spinal Tap -hetkestä”, jonka muistaa ikuisesti – ”Istuin siellä lavan alla…”

Mahtanut yleisö ihmetellä, kun soitto kuuluu, mutta rumpalia ei näy missään.
28.9.2023 11:39

Jokainen itseään kunnioittava muusikko on kokenut joskus niin sanottuja ”Spinal Tap -hetkiä” eli noloja ja koomisia tilanteita ja sattumuksia lavalla ja sen ulkopuolella. Näitä hetkiä on mahtunut myös hevijätti Metallican pitkän uran varrelle ja rumpali Lars Ulrich muisteli yhtä tällaista omalle kohdalle sattunutta kommellusta vieraillessaan Smartless-podcastin haastateltavana.

”Olimme kiertueella Black Albumin tiimoilta. Olimme kiertäneet Yhdysvalloissa vuoden, puolitoista vuotta ja tuli Euroopan vuoro. Soitimme Lontoossa, joka tuolloin oli kaiken musiikkimedian keskus”, Ulrich muistelee 1990-luvun alkuun sijoittuvaa tapausta.

”Soitimme silloin pyöreällä lavalla, kuten nytkin. Minulla oli kaksi rumpusettiä lavan molemmin puolin ja puolivälissä settiä minun oli tarkoitus juosta toiselta setiltä toiselle, joka nousee ylös lavan alta. No, arvaatte varmaan, mihin tarina johtaa…”

”Se oli ensimmäinen iso keikkamme Euroopan-kiertueelle, joten universumin kaikki ihmiset olivat paikalla. Mutta lavan alla ollut rumpusetti ei noussut ylös. Istuin siellä lavan alla enkä nähnyt Wembleyn stadionin 20 000 ihmistä vaan pelkkiä ruuveja, muttereita ja teräspalkkeja sekä 12 roudariamme sorkkarautojen, ruuvimeisseleiden ja vasaroiden kanssa yrittämässä saada hissiä toimimaan. Soitin lopulta puolitoista biisiä lavan alla.”

”Keikkaraporttien piti olla pelkkää hehkutusta, miten Metallica tekee voitokkaan paluun Eurooppaan kolmen vuoden jälkeen ja miten he ovat nousseet Amerikan isoimmaksi bändiksi. Se sijaan lehdissä ei kirjoitettu mistään muusta kuin Larsin rummuista, jotka eivät halunneet tulla lavalle. Tervetuloa takaisin Eurooppaan!”

Lisää luettavaa