Metallican pitkäaikainen tuottaja puhui haastattelussa Lars Ulrichin rumpalitaidoista – löysi yllättävän vertailukohdan

Muun muassa Mötley Crüen Dr. Feelgoodin ja Metallican ”mustan levyn” tuottanut Bob Rock pääsi ääneen Tape Op -lehden haastattelussa. Rock innostui kertomaan ajatuksiaan muun muassa Mötiköiden ja Metallican rumpaleista, ja viimeksi mainitun soitolle tuottaja löysi vertailukohtia klassisen rockin huipulta.

”Minusta Lars Ulrich on rumpalina lähempänä Keith Moonia kuin ketään muuta”, Rock sanoo haastattelussa.

”Tommy Lee on klassinen backbeat-rumpali, joka luottaa perusasioihin ja rytmiin. Hän on kuin rytmikone. Lars Ulrichin soitto on sen sijaan niin upeaa ja uniikkia, koska hän reagoi musiikkiin. Mustalla levyllä hän tietoisesti yritti olla enemmän tavallinen rytminvartija, mutta suurin osa hänen soitostaan ja filleistään juontavat juurensa siitä, että hän soittaa kappaleen riffin mukaan, aivan kuten The Whossa tehdään.”

Rock näkee Ulrichin seuraavan soitossaan James Hetfieldin riffejä samalla tavalla kuin Keith Moon seurasi The Whossa Pete Townshendin soittoa. Hän soittaa riffin mukaan eikä yritä kontrolloida sitä, Rock kuvailee.

”En usko Larsin ajattelevan kuten useimmat rumpalit. Hän ajattelee omalla, uniikilla tavallaan”, Rock arvelee.

Mikäli aihe kiinnostaa, kannattaa lukea tuo Tape Opin juttu kokonaan. Mukana on paljon studionikkareita ja raskaan rockin ystäviä kiinnostavia puheenaiheita aina kitarasoundeista ja Hetfieldin lauluvalmennuksesta alkaen.