”Minun täytyi lohduttaa häntä läpi levyn ilmestymiskuukauden” – Lars Ulrich paljastaa Lou Reedin ottaneen Lulun saaman kritiikin hyvinkin raskaasti

Jokin aika sitten raportoimme, kuinka Metallica-kitaristi Kirk Hammett puolusti paljon parjattua Lou Reed -kollaboraatioalbumi Lulua toteamalla sen olevan yksi tärkeimmistä levyistä, jolla mies on ollut kuunaan mukana. Tärkeä se vaikuttaisi olleen myös edesmenneelle Reedille, ainakin päätellen Lars Ulrichin tuoreista, Metal Sucksin uutisoimista kommenteista. Iggy Popin kanssa aiheesta jutellut rumpali nimittäin paljasti Reedin olleen hyvin pahoillaan Lulun saamasta vastaanotosta.

”Se oli vaikeaa hänelle, sillä hän oli hyvin ylpeä siitä albumista. Hänen mielestään välillämme vallitsi jonkinlainen henkinen yhteys ja hän puhui siitä, kuinka me olimme viimeinkin oikea bändi hänen taustalleen ja kuinka hän oli etsinyt vuosikymmeniä vastaavaa voimaa. Sitten albumi ilmestyi, ja kuten varmasti tiedätte, jotkut kriitikot eivät olleet erityisen hienotunteisia sitä kohtaan.”

”Hän oli hyvin loukkaantunut siitä. Me olemme melko paksunahkaisia. Meillä on ollut vuosien varrella omat nousumme ja laskumme, mutta jos pidämme jostain tekemästämme ja olemme nauttineet kokemuksesta, vain sillä on meille merkitystä. Hän oli kuitenkin mielestäni hyvin pahoillaan Lulun saamasta vastaanotosta ja minusta tuntui… se oli outoa. Loppujen lopuksi roolimme vaihtuivat ja minusta tuli melkeinpä holhoava häntä kohtaan. Minun täytyi ikäänkuin lohduttaa häntä läpi levyn ilmestymiskuukauden, jonka aikana se lytättiin totaalisesti.”