Michael Monroe muistelee, miksi Guns N’ Roses ei levyttänyt Hanoi Rocksia: He muuttivat mielensä tavattuaan Andy McCoyn

14.5.2022 20:39

Kesäkuussa uuden albumin julkaiseva Michael Monroe vastaili kysymyksiin NME:n Does Rock ‘N’ Roll Kill Braincells?! -sarjan haastattelussa. Kyseisessä sarjassa muusikoilta kysellään, muistavatko nämä erinäisiä knoppitietoja uriensa varrelta.

Yksi kysymyksistä kuului, ”Minkä Hanoi Rocks -kappaleen Guns N’ Roses harkitsi nauhoittavansa vuoden 1993 The Spaghetti Incident? -albumille?”

Monroe nimeää oikean kappaleen (”Beer and a Cigarette”) ja kertoo, miksi biisi ei lopulta levylle päätynyt.

”He suunnittelivat äänittävänsä sen, mutta sitten he tapasivat Andy McCoyn ja muuttivat mielensä!” Monroe sanoo. ”Niin Slash minulle kertoi. Andy oli ollut heitä kohtaan niin ylimielinen ja käyttäytynyt mulkvistin tavoin, että he tuumivat ’vitut tästä, hän ei ansaitse rahoja’. Se oli tietenkin sääli, mutta oli mahtava juttu että teimme levylle dueton Dead Boysin Ain’t It Funista. Ainoa mitä halusin oli se, että heidän miljoonat faninsa näkisivät vuosia aiemmin menehtyneen [Dead Boys -keulakuva] Stiv Batorsin nimen. En halunnut rahoja. En ole surullinen siitä ettei Beer and a Cigarette -coveria tehty, koska kirjoitin sille lyriikoita joista en koskaan saanut krediittiä, joten olisin saattanut vain vittuuntua jäätyäni paitsi rojalteista.”

Muualla haastattelussa Monroe muun muassa muistelee opastaneensa Foo Fighters -miehistöä nenähuilun saloihin. Kannattaa siis käydä tutustumassa haastatteluun täällä.

Lisää luettavaa