Michael Monroe puhui viimekesäisestä ensitapaamisestaan Vince Neilin kanssa Ylen Grönroos Garage -podcastissa – ”Mä näin sen silmistä sen tuskan ja surun…”

2.10.2023 16:54

Michael Monroe tapasi viime kesänä Hyvinkään Rockfestissä ensimmäistä kertaa Mötley Crüe -keulahahmo Vince Neilin. Tästä laulajien kohtaamisesta uutisoitiin laajasti ja tapauksesta otettuja kuvia levisi eri medioissa, kuten muun muassa Monroen omalla Instagram-sivulla. Ylen Grönroos Garage -podcastin tuoreessa 2.10. julkaistussa jaksossa Monroe kertoi musiikkitoimittaja Lasse Grönroosille, miten tapaaminen järjestyi ja mistä he juttelivat.

Monroe kertoo halunneensa puhdistaa ilmaa hänen ja Mötley Crüe -jäsenten välillä, koska oli vuonna 2004 heittänyt haastattelussa Crüestä vähemmän mairittelevia kommentteja. Taustalla kummitteli luonnollisesti myös vuonna 1984 sattunut auto-onnettomuus, kun humalainen Vince Neil törmäsi toiseen autoon ja tämän kyydissä ollut Hanoi Rocks -rumpali Nicholas ”Razzle” Dingley sai surmansa. Kun Monroe kuuli Mötley Crüen tulevan myös Hyvinkäälle, päätti tämä järjestää tapaamisen yhteisen tutun kautta.

”Otin yhteyttä Joe Elliottiin (Def Leppard -laulaja), joka on oikea enkeli. He rundasivat yhdessä, joten hänen kauttaan mä lähetin kirjeen (Mötley Crüe -basisti) Nikki Sixxille, että jos hän vaan on halukas, niin voitaisiin aloittaa puhtaalta pöydältä. Elämä on liian lyhyt enkä halua, että mulla on kenenkään kanssa mitään huonoa verta. [Sixx] vastasi heti, että ’Hei, kiitos, olen samaa mieltä’ ja että hän tapaa mielellään”, Monroe kertoo.

Monroe paljastaa, että jos hän olisi ehtinyt aiemmin Hyvinkäälle, olisi hän mennyt jopa vierailemaan Crüen keikalle ja soittamaan huuliharppua Brownsville Station -cover Smokin’ In The Boys Roomin aikana. Monroe ei kuitenkaan ehtinyt paikalle riittävän ajoissa, joten hän tyytyi katsomaan Crüen keikkaa lavan sivusta – tämä olikin ensimmäinen kerta, kun Monroe näki bändin livenä. Keikan jälkeen Monroe ja Neil vihdoin kohtasivat.

”Halattiin siinä. Sanoin Vincelle, että Razzle aina halus, että me tavattaisiin, koska ’te laulajat olette niin samankaltaisia’. Sitten me katottiin toisiamme silmiin varmaan puoli minuuttia ihan hiljaa”, Monroe sanoo.

”Mä näin sen silmistä sen tuskan ja surun, minkä kanssa se on elänyt kaikki nää vuodet. Tajusin, että hän on selvästi kaikista meistä se, joka on Razzlen kuolemasta kärsinyt eniten. Mulle tuli tosi paha mieli hänen puolestaan.”

Monroe kertoo lähettäneensä Nikki Sixxin kautta Neilille myöhemmin kirjeen, jossa tämä kertoi ”muutamia asioita menneisyydestä, jotka ehkä sais hänelle vähän paremman olon”.

”Sellainen onnettomuus olisi voinut tapahtua kenelle tahansa ja mä halusin hänen tietävän, etten ole häntä ikinä syyttänyt. Toivon, että hän on antanut itselleen anteeksi, niin kuin pitääkin”, Monroe sanoo.

Michael Monroen koko haastattelu löytyy Yle Areenasta.

Lisää luettavaa