Mick Jagger manaa brexitin maan rakoon: ”Se ei ole ollut menestystarina vaan painajainen”

EPA-EFE / HAYOUNG JEON / AOP

Sir Michael Jagger ennätti hiljattain vierailemaan The Sunday Timesin haastateltavana. Artikkelissa käsitellään muun muassa Charlie Wattsin poismenoa (”Kaipaan häntä sekä muusikkona että ystävänä”, Jagger sanoo) ja jonkun verran myös brexitiä, jonka Jagger arvelee olleen briteiltä huono siirto. Haastattelusta uutisoi myös The Independent.

”Se on aiheuttanut paljon vaikeuksia toimitusketjuihin. On puutetta eri asioista, paljon ongelmia brexitin vuoksi. Brexit ei ole ollut mikään menestys brittiläisen tapahtuma-alan näkökulmasta katsottuna”, Jagger sanoo ja jatkaa:

”En sano, että meidän pitäisi liittyä uudelleen Euroopan Unioniin. Valitettavasti se on nyt menneisyyttä. Henkilökohtaisten kokemusteni ja muilla aloilla työskentelevien ystävieni kertomusten perusteella brexit ei kuitenkaan ole ollut menestystarina vaan painajainen.”

”Olemme eristäneet itsemme, mikä sopii joillekin aivan hyvin. Se on kuitenkin ennemmin periaatteellinen kuin käytännönläheinen päätös.”

No, niin siinä nyt kävi joka tapauksessa. Rolling Stones kulkee brexit-ongelmista huolimatta tänä kesänä Euroopan-kiertueella, joka ulottuu Tukholmaan 31. heinäkuuta. Sinne vain lippuja varaamaan, jos haluat keikalla bändin nähdä, Suomeen asti orkesteri ei saavu.