Mikä albumi vahvisti Michael Monroen halua ryhtyä rocklaulajaksi? – Ikinuori ikoni listasi elämänsä mullistaneita levytyksiä

Michael Monroe

MC5-yhtyeen perintöä juhlistavalle MC50-kiertueelle valmistautuva Michael Monroe listasi Loudersoundille elämänsä mullistaneita levytyksiä.

Alta voit katsastaa miehen valinnat kommenttien kera.

Little Richard: Long Tall Sally
”Hän on alkuperäinen rock n’n’ rollin luoja ja suurin sankarini. Edelleen kaikkien aikojen paras rocklaulaja. Aloin soittamaan saksofonia Little Richard ja The Coastersin tahdissa.”

Little Walter: My Babe
”Little Walter on mielestäni kaikkien aikojen paras bluesharpisti. Hän oli pioneeri, ja hänen kuulemisensa räjäyttää edelleenkin tajuntani.”

Little Steven & The Disciples Of SoulVoice Of America
”Tämä kappale ja samanniminen albumi teki minuun lähtemättömän vaikutuksen. Sanoituksissa on painavaa asiaa, kuten kaikilla levyn kappaleilla, ja se toimi inspiraationa minulle aloitellesani soolouraani ja kun todella aloin löytämään ääneni laulunkirjoittana.”

The Lords Of The New Church: Open Your Eyes
”’The truth is the sword of us all’, luki ensimmäisen Lords Of The New Church -albumin takakannessa. Kuten Little Steven, Stiv Bators sanoi asiat kuten ne olivat, ja niin minäkin halusin tehdä Hanoi Rocksin hajottua. Olin suuri Stiv Bators -fani, erityisesti hänen Disconnected-sooloalbuminsa jäljiltä. Tutustuin häneen erittäin hyvin kun asuin Lontoossa ja lopulta hänestä tuli yksi rakkaimmista ystävistäni koskaan.”

Dead Boys: Ain’t It Fun
”Stiv Batorsin edellinen yhtye Dead Boys vaikutti minuun ja Hanoi Rocksiin suuresti. Kappale Ain’t It Fun oli erityisen siisti, hyytävällä rivillä: ’Ain’t it fun when you know that you’re gonna die young, it’s such fun…'”

AC/DC: It’s A Long Way To The Top (If You Wanna Rock’n’Roll)
”Bon Scott oli ja on edelleen sankarini ja nämä sanoitukset tiivistävät rock ’n’ roll -bändissä olemisen todellisuuden. Tämä kappale ja koko High Voltage -albumi vain vahvistivat haluani ryhtyä rock ’n’ roll -laulajaksi.”

Mott The Hoople: All The Way From Memphis
”Tämä – vähän samaan tapaan kuin AC/DC:n It’s A Long Way To The Top – kuvailee rockbändissä oloa mitä mainioimmalla tavalla, ja sen saksofonisoolo on aivan mahtava, kitarasoolosta nyt puhumattakaan. Ian Hunter on nerokas laulunkirjoittaja ja ehdottomasti yksi suurimmista idoleistani. Ja Mott The Hoople oli ehdottomasti yksi kaikkien aikojen parhaista bändeistä!”

Alice Cooper: Second Coming/Ballad Of Dwight Frye
”Toinen yksi suurimmista idoleistani on Alice Cooper. Love It To Death oli toinen rockalbumi, joka hankittiin perheeseemme ollessani nuori. Näiden kahden kappaleen yhdistelmä – ja se sekopäinen hahmo, jota Alice Cooper niin hienosti esittää – teki minuun suuren vaikutuksen.”

Cheap Trick: He’s A Whore
”Cheap Trick on yksi kaikkien aikojen parhaista bändeistä, ihan siellä Stonesin ja kumppaneiden joukossa. Heidän ensimmäisellä albumillaan on siisti törkyinen, miltei punkmainen soundi, mutta samalla hienoja melodioita ja beatlesmaista laulunkirjoitustaitoa. Robin Zander lukeutuu minun kirjoissani kaikkien aikojen top 5 -laulajiin. Basisti Tom Petersen on aivan omassa sfäärissään. Käytän hänen bassosoundiaan edelleen referenssinä kun miksaamme levyjämme studiossa.”

The Undisputed Truth: Ball Of Confusion
”Ollessani nuori löysin eräänä päivänä levydivarista albumin, jossa oli viisi mustaa tyyppiä kannessa. He leijuivat avaruudessa platinanvaaleissa afroissaan, hopeiset maalaukset kasvoillaan, ja pukeutuneina hopeisiin pukuihin ja paksupohjaisiin saappaisiin. He pitelivät käsissään mikkejä, joissa oli neonväriset piuhat. Albumin nimi oli Higher Than High ja yhtye oli The Undisputed Truth. Ajattelin, että ’Tämän täytyy olla jotain ihan muuta’, ja ostin levyn. Sieltä paljastui kaikkien aikojen parhaaksi lukeutuvaa funkia mahtavilla sanoituksilla. Ball Of Confusion -kappale ei ollut tuolla levyllä, mutta löysin sen tutustuttuani tarkemmin heidän musiikkiinsa.”

Alkuperäisen jutun pidempine perusteluineen voit käydä lukaisemassa täältä.

Michael Monroeta voi puolestaan bongata MC5-kitaristi Wayne Kramerin, Faith No Moren Billy Gouldin, Soundgardenin Kim Thayilin, Fugazin Brendan Cantyn, King’s X -basisti Doug Pinnickin, Zen Guerrilla -nokkamies Marcus Durantin, Don Wasin ja Pearl Jamin Matt Cameronin tähdittämällä rundilla seuraavasti:

9. marraskuuta: Academy – Bristol, Iso-Britannia
10. marraskuuta: ABC – Glasgow, Iso-Britannia
11. marraskuuta: Albert Hall – Manchester, Iso-Britannia
12. marraskuuta: Shepherds Bush Empire – Lontoo, Iso-Britannia
14. marraskuuta: Elysee Montmartre – Pariisi, Ranska
15. marraskuuta: Rockstore – Montpellier, Ranska
21. marraskuuta: Alcatrazz – Milano, Italia
22. marraskuuta: Komplex – Zürich, Sveitsi
23. marraskuuta: Neue Theatrefabrik – München, Saksa
25. marraskuuta: Flex – Wien, Itävalta
27. marraskuuta: Gloria – Köln, Saksa
28. marraskuuta: Columbia Halle- Berliini, Saksa
29. marraskuuta: Fabrik – Hampuri, Saksa
30. marraskuuta: Victory – Alkmaar, Alankomaat
1. joulukuuta: Trix – Antwerpen, Belgia