Mikä kappale saa Floor Jansenin itkemään? Tai minkä levyn laulaja nimeää kehnoimmaksi tekeleekseen? Tässä vastauksia

5.5.2023 09:09

Ensimmäisen soololevynsä maaliskuussa julkaissut Floor Jansen vieraili Classic Rockin jututettavana, ja laulaja pääsi listaamaan elämänsä soundtrackiä lukijoiden ihmeteltäväksi. Jansenilta kysyttiin muun muassa maailman parasta levyä, suosikkilaulajaa, parasta itse tekemäänsä levyä ja vaikka mitä.

Mitä ilmeisimmin Jansen arvostaa yhtyetovereitaan Nightwishissä, sillä bändikaverit saavat maininnat parissakin kategoriassa. Kovimmaksi kitaristiksi laulaja nimeää Emppu Vuorisen (”Hän on loistava soittaja, mutta hänellä ei ole tarvetta täyttää jokaista taukoa merkityksettömillä äänillä”, Jansen sanoo), ja parhaaksi lauluntekijäksi nostetaan Tuomas Holopainen. (”Hän on säveltänyt musiikkia 25 vuoden ajan ja hänellä on ollut kolme eri laulajaa bändissään, ja silti Nightwish on yksi maailman suurimmista yhtyeistä. Se kertoo jotain siitä, miten hyviä hänen kappaleensa ovat.”)

Entä mikä on Jansenin mielestä kehnoin albumi, jota hän on ollut tekemässä? Vastaus löytyy villistä nuoruudesta.

”Varmaan ensimmäiseni (eli After Foreverin Prison of Desire (2000)). Olin 18-vuotias kun se äänitettiin, joten emme tienneet mitään säveltämisestä, levyttämisestä tai laulamisesta. Mutta ensimmäinen on aina ensimmäinen, ja se tekee levystä myös hyvin erityisen”, Jansen sanoo.

Kun Jansenilta kysytään, mikä kappale saa hänet kyyneliin, vastaus löytyy Ruotsin suunnalta.

”Suurin osa musiikista saa minut itkemään! Minulla ovat tunteet hyvin pinnassa. Yksi tällainen kappale on Evergreyn Heartless. Sen sanoituksissa on esitetty joitain asioita hyvin kauniisti.”

Ja alla olisi kuultavana tämä Evergreyn viime vuonna julkaisema biisi. Lue Jansenin koko haastattelu Classic Rockin sivuilta.

Lisää luettavaa