Mikä Nightwish-albumi on muun maailman mielestä paras? – Metal Hammer -lehti rankkasi yhtyeen tuotannon

Ykköseksi nostettiin vuoden 2011 Imaginaerum.

Pitkän linjan raskaaseen musiikkiin erikoistunut Metal Hammer -lehti on julkaissut artikkelin, joka on varsin kiinnostavaa luettavaa erityisesti näin sinivalkoisin silmin. Artikkelissa on nimittäin laitettu metallisuuruutemme Nightwishin studioalbumit paremmuusjärjestykseen.

Pohjimmaiseksi on laitettu yhtyeen vuoden 1997 debyyttialbumi Angels Fall First, joka ei lehden mukaan ole kestänyt aikaa kovin hyvin, vaikka potentiaalia ja viitteitä tulevista mahtipontisista liikkeistä tässä vaiheessa jo löytyykin. Ykköseksi Metal Hammerissa nostetaan vuorostaan vuoden 2011 Imaginaerum.

”Jokainen yhtyeen jäsen tekee elämänsä performanssin ja varsinkin Anette Olzon on tässä vaiheessa bändin keulahahmona täysin kotonaan. Tyylillisesti tämä on Tuomaksen (Holopainen) kunnianhimoisin ja kokeilullisin hetki. Jokaista ’Nightwish steroideissa’ -hittiä kuten Storytime, Ghost River ja I Want My Tears Back vastaan löytyy vastapainoksi Slow, Love, Slow’n kaltainen lounge jazz -veto tai Scaretalen kummitussirkuksen kauhua, kun taas Last Ride Of The Day tarjoilee yhtyeen värikkäimmän anthemin”, lehdessä kuvaillaan.

Lue Metal Hammerin koko artikkeli perusteluineen täältä. Itse lista näyttää kokonaisuudessaan tältä:

1. Imaginaerum (2011)
2. Once (2004)
3. Endless Forms Most Beautiful (2015)
4. Dark Passion Play (2007)
5. Century Child (2002)
6. Human :||: Nature (2020)
7. Oceanborn (1998)
8. Wishmaster (2000)
9. Angels Fall First (1997)