Mikäli oikeusistuin katsoo Ed Sheeranin syyllistyneen plagiointiin, pop-suuruus on valmis radikaaliin toimeen – ”Se oli sitten siinä…”

Marvin Gayen perikunta syyttää megatähteä Gayen hitin kopioimisesta.
4.5.2023 08:30

Ed Townsendin perikunta syyttää pop-suuruus Ed Sheerania plagioinnista. Perikunnan mukaan Sheeran on kopioinut Townsendin ja Marvin Gayen kirjoittamaa vuoden 1973 Let’s Get It On -hittiä merkittävästi omassa vuoden 2014 Thinking Out Loud -hitissään. Asiaa on käsitelty oikeudessa ja viimeiset puheenvuorot kuultiin keskiviikkona 3.5.

Sheeran ja tämän edustajat ovat järjestäen kiistäneet plagiointisyytökset ja todenneet kaikenlaisten mahdollisten samankaltaisuuksien olevan puhdasta sattumaa eivätkä täytä plagioinnin määritelmää. Sheeranin edustajat ovat vedonneet, että samanlaista vaikutteiden ottamista tapahtuu pop-musiikissa jatkuvasti ja Sheeran on puolustuspuheenvuoroissaan jopa esittänyt erilaisia pop-biisien mash up -versioita alleviivatakseen pointtia.

32-vuotias Sheeran, joka on tällä hetkellä yksi maailman myydyimpiä artisteja ja jolla on muun muassa Spotifyssa eniten seuraajia kaikista artisteista, sanoi viime maanantaina pitämässään puheenvuorossa aikovansa lopettaa musiikkiuransa kokonaan, mikäli hänen katsotaan syyllistyneen plagiointiin.

”Jos niin käy, se oli sitten siinä. Minä lopetan. Pidän todella loukkaavana, että paiskin töitä laulaja-lauluntekijänä koko elämäni ja sitä vähätellään tällä tavoin”, poppari uhkasi ja totesi päätöksen vaikuttavan merkittävästi kaikkiin lauluntekijöihin.

Päivitys 5.5.2023: Alkuperäisessä uutisessa todettiin, että syytteen oli nostanut Marvin Gayen perikunta. Todellisuudessa syytteen nosti Ed Townsendin perikunta.

Lisää luettavaa