Mike Shinoda Linkin Parkin tulevaisuudesta: ”En halua koskaan korvata Chesteriä”

AOP

Shinoda on kuitenkin avoin ajatukselle, että yhtye vielä jatkaa, uudella laulajalla tai ilman.

Linkin Park -yhtyeen laulava räppäri Mike Shinoda pitää hyvinkin mahdollisena, että yhtye tulee vielä jatkamaan toimintaansa, eikä täysin tyrmää ajatusta uuden laulajan hommaamisesta edesmenneen Chester Benningtonin tyhjäksi jättämälle tontille. Kunhan asiat vain etenevät luonnollisesti omalla painollaan, hän on avoin kaikille mahdollisuuksille.

”Näen muita [Linkin Parkin] jätkiä silloin tällöin, harvemmin kaikkia samalla kertaa. Mutta olen varma, että pian me kokoonnumme yhteen ja vain hengailemme, haistelemme hieman ilmaa”, Shinoda toteaa saksalaisen Rock Antennen haastattelussa.

”Tavoitteenani ei  kuitenkaan ole uuden laulajan löytäminen. Sen täytyy tapahtua itsestään. Jos löytyy joku mahtava persoona, joka istuu tyylillisesti ja henkilökemiat kohtaavat, voisin kuvitella tekeväni jotain jonkun muun kanssa. Mutta en halua sitä tunnetta, että… En halua koskaan korvata Chesteriä.”

Shinodan mukaan kaikilla yhtyeen jäsenillä on niin iso tarve luoda ja esittää musiikkia, että kukaan tuskin pystyy täysin lopettamaan sen parissa toimimista. Sen vuoksi Shinoda itse viettikin viime vuoden tiiviisti omien soolojuttujensa parissa.

”Tiedän, että muutkin jätkät rakastavat lavalla soittamista ja studiossa työskentelemistä. Jos emme tekisi sitä, se voisi olla meille jopa epäterveellistä. Ja jos se tarkoittaa, että meidän täytyy ottaa uusia tyyppejä mukaan, sitten teemme niin. Toisekseen tekisimme niin kunnioittaaksemme fanejamme. On monia, jotka haluavat meidän jatkavan, joten niin kauan kun se yhteys ja kiinnostus on olemassa, se toimii eteenpäin ajavana voimana meille”, Shinoda pohtii.

”Mutta kuten sanottua, sen täytyy tapahtua luonnollisesti. En ole juoksemassa ulos ja kiinnittelemässä ’laulajaa haetaan’-ilmoituksia ympäriinsä. Se ei olisi ollenkaan sopivaa ja luultavasti aivan kamala idea.”