”Miksen voi tulla kaapista, mutta nämä tyypit voivat näyttää tuolta?” – Rob Halford sanoo kasarin glam rock -skenen herättäneen ristiriitaisia tunteita

Judas Priest -nokkamies sanoo 1980-luvun olleen monella tapaa mahtavaa, mutta hämmentävää aikaa.
3.11.2022 21:16

Judas Priest -laulaja Rob Halford on julkaissut uuden kirjan Biblical: Rob Halford’s Heavy Metal Scriptures, joka on eräänlainen omilla jaloillaan seisova jatko-osa hänen syksyllä 2020 julkaistulle Confess-elämäkerralleen.

Halford antoi uuden kirjansa tiimoilta haastattelun Ultimate Classic Rockille ja haastattelun aikana keskustelu ajautui 1980-luvulle ja sen ajan tukkahevibändeihin. Halford, joka toi homoseksuaalisuutensa julki vuonna 1998, sanoo tuon ajan ja glam rock -skenen herättäneen hänessä todella ristiriitaisia ja hämmentäviä tunteita, vaikka onkin metallimusiikin historiassa tärkeä ajanjakso.

”Kun miettii glam rock -liikettä, kaksi bändiä, jotka minulle edustivat sitä eniten, olivat Mötley Crüe ja Poison – jossain määrin myös Cinderella, ehkä hieman myös Winger, L.A. Guns. Sinä aikana tuli paljon bändejä, joissa pojat näyttivät tytöiltä. Enkä koskaan oikein ymmärtänyt sitä, kun miettii miten homofobista aikaa 80-luku muuten oli”, Halford pohtii.

”Minunlaiseni kaappihomo ajatteli, että hetkinen, onko minulta mennyt nyt jotain ohi? Miksen voi tulla kaapista koska pelkään urani ja bändini puolesta, mutta nämä tyypit voivat näyttää tuolta ja kaikki lankeavat heidän eteensä?”

”Haluan painottaa, että rakastan noita jätkiä ja heidän musiikkiaan ja kaikkea sitä, mitä he saivat aikaan. He ovat todella tärkeitä. Ja kenties vähemmistöyhteisöissä koettiin se pienenä mahdollisuutena, koska nuo tyypit tekivät juuri sitä, mitä he tekivät. Ehkä [bändit] raottivat hieman ovea [seksuaalivähemmistöjen] hyväksynnälle. Joten antropologisessa mielessä se sosiaalinen yhteys tuollaisen pukeutumisen ja sen hyväksymisen välillä on aika huomionarvoista.”

Lisää luettavaa