”Miksi on helpompaa puhua toisista paskaa kuin hyvää?” – Anssi Kela toivoo Vain elämää -sarjan opettavan toisten hyväksymistä ja tukemista

"Huomaan monissa tilanteissa, että minullekin on helpompaa arvostella kuin kiittää. Mutta olen oppinut ainakin yhden asian: kunnioituksen antaminen tuntuu yhtä hyvältä kuin sen saaminenkin", Kela kirjoittaa.

Parhaillaan käynnissä olevalla Vain elämää -kaudella mukana oleva Anssi Kela jakoi sosiaalisessa mediassa lyhyen videoklipin tulevasta, perjantaina 22.10. esitettävästä jaksosta, jolloin Satulinnassa vietetään Suvi Teräsniskan päivää. Kela kertoo vältelleensä spoilaavien pätkien julkaisemista omissa some-kanavissaan, mutta tekee nyt poikkeuksen, koska videolla Kela puhuu tärkeästä aiheesta, jota hän avaa hieman laajemmin julkaisunsa saatetekstissä:

”Huomenna nähdään Suvin päivä. Hän puhui pöydän päässä kauniisti Olli Lindholmista, mikä kosketti minua. En itse tuntenut Ollia erityisen hyvin, mutta jostain syystä juuri hänen kuolemansa herätti ajattelemaan sitä, miten monta kertaa ihmisen suuruuden huomaa vasta silloin, kun näkee hänen jättämänsä aukon”, Kela pohtii.

”Miksi on helpompaa puhua toisista paskaa kuin hyvää? Miksi ilkeys on älykästä ja lempeys hölmöä? Miksi arvostelemme ennemmin kuin arvostamme? Vain elämää on hieno ohjelma monestakin syystä, mutta ennen kaikkea siksi, että se opettaa meitä puhumaan toisistamme kauniisti. Kuvauksissa ymmärsi taas paremmin, miten merkittävä asia toisten hyväksyminen, tukeminen ja korottaminen on. Miten hyvältä tuntuu olla keskinäisen kunnioittamisen ja kannustamisen ilmapiirissä.”

”En väitä olevani tämän asian kanssa sen valmiimpi tai parempi ihminen kuin kukaan muukaan. Huomaan monissa tilanteissa, että minullekin on helpompaa arvostella kuin kiittää. Mutta olen oppinut ainakin yhden asian: kunnioituksen antaminen tuntuu yhtä hyvältä kuin sen saaminenkin. Varsinkin jos sen saa ilmaista kohteelleen suoraan, eikä vasta muistokirjoituksen kautta.”

Kelalla onkin harras toive, että ohjelmassa vallitseva ilmapiiri leviäisi myös sen ulkopuolelle koteihin, työpaikoille ja kouluihin.

”Jospa oppisimme kertomaan lähellämme oleville ihmisille, että heidän ansiostaan meidän maailmamme on parempi. Kun näet meidät ruudussa kehumassa toisiamme, niin älä ajattele, että siinä on taas pienen piirin keskinäistä selkääntaputtelua ja länkytystä. Ajattele mieluummin, että kenelle sinä haluaisit sanoa samoin?”