Millainen Nightwishin seuraavasta levystä tulee? Tuomas Holopainen avasi asiaa – ”Mukana on taas isoja yllätyksiä…”

Holopainen puhui tulevasta pitkäsoitosta Metal Hammer -lehdelle.
7.12.2022 14:32

Nightwish on parhaillaan tien päällä, mutta ensi kesän festarikeikkojen jälkeen yhtye vetäytyy tauolle työstämään seuraavaa pitkäsoittoaan. Yhtyeen liideri Tuomas Holopainen avaa tuoreessa Metal Hammer -lehden haastattelussa hieman, mitä fanit voivat 2020 ilmestyneen Human. :II: Nature. -albumin seuraajalta odottaa.

”Tiesin heti, kun [Endless Forms Most Beautiful] valmistui, että ’Okei, tästä pitää tehdä lisää lauluja, koska vielä on niin paljon tutkittavaa ja kerrottavaa. Emme ole vielä valmiita’. Samoin kävi myös Human. :II: Naturen kanssa – emme ole vielä valmiita. Joten tehdään vielä ainakin yksi lisää”, Holopainen kertoo.

”Tavallaan levy on kolmas osa trilogiassa, joka alkoi Endless Formsista ja jatkui Human. :II: Naturella. Mukana on taas isoja yllätyksiä, mutta se tuntuu luonnolliselta jatkumolta edelliselle levylle.”

”Hienointa on se, että levyn demo on ollut valmiina viime keväästä asti. Se on ollut valmiina siis jo puoli vuotta. Meillä on ollut paljon aikaa käydä sitä läpi. Meillä on ollut mahtavia hetkiä bändin kanssa, kun olemme kuunnelleet demoa hotellihuoneissamme. Olen laulanut lyriikoita ja melodioita Floorille (Jansen, Nightwish-laulaja), hän on äänittänyt niitä, tsekkaillut niitä ja sitten olemme pallotelleet ideoita keskenämme.”

Ennen tauolle vetäytymistä Nightwishin voi nähdä Suomessa 16. kesäkuuta Kiteellä sekä 17. kesäkuuta Vaasassa.

Lisää luettavaa