”Minä oikeasti itkin” – Duff McKagan muistelee saaneensa Axl Roselta tiedon suuren idolinsa kuolemasta

Guns N' Roses basisti käsittelee soololevyllään kollegoiden menehtymisestä syntynyttä surua.

Guns N’ Rosesista ja Velvet Revolverista parhaiten tunnettu basisti Duff McKagan julkaisee 31. toukokuuta Tenderness-soololabumin. McKagan kertoo purkaneensa outlaw country -muusikko Shooter Jenningsin tuottamalle levylle kokemaansa maailmantuskaa sekä surua, jota muusikko on kokenut kollegoiden ja läheisten ystävien traagisten menehtymisten vuoksi. Tätä surua käsitellään erityisesti kappaleessa Feeling.

”Minulla oli mielessäni tämä sointukuvio sekä pätkä tekstiä, joka liittyi Scott Weilandiin. Yritin todella auttaa häntä kuiville – kerran menimme jopa kuukaudeksi Kaskadeille – ja näin sivusta, miten [huumeet] veivät hänet mukanaan”, McKagan avasi kappaleen taustoja Grammy-museossa huhtikuun alussa järjestetyssä keskustelutilaisuudessa.

Weilandin lisäksi kappaleessa käsitellään erityisesti Princen, Chris Cornellin sekä Chester Benningtonin kuolemia ja siihen liittyvää surua. Cornell ja Bennington olivat McKaganin läheisiä ystäviä ja Prince puolestaan suuri esikuva ja idoli. Basisti muistelee saaneensa tiedon Princen kuolemasta Guns N’ Roses -kollegaltaan.

”Jos meillä jokaisella on joku ’juttu’, minulla se on Prince. Hän on minulle maaginen olento. Meillä jokaisella on yksi levy, joka on ’pelastanut hengen’ ja minulle 1999 antoi voimaa lähteä heroiinin infestoimasta Seattlesta ja muuttaa Los Angelesiin vuonna 1983. Olin keikalla Mexico Cityssä ja Axl [Rose] lähetti minulle viestin: ’Olen todella pahoillani. Katso uutisia’. He tiesivät, että olin fani. Minä oikeasti itkin”, basisti muistelee.

”Susan [Holmes McKagan, Duffin vaimo] ja Susan Silver [Cornellin ensimmäinen vaimo] olivat raskaana ja synnyttivät lähes samoihin aikoihin. Vietimme paljon aikaa heidän ja heidän vauvojen kanssa. Sellaista arkista, oikeaa elämää ja sitten Chris meni… Erityisen outoa on, että sinä iltana Axl tuli treeneihimme ja tuumasi, että kokeillaanpa Black Hole Sunia. Soitimme sinä iltana puoleenyöhön saakka. Palasin kotiin ja Richard Fortus [GN’R-kitaristi] lähetti viestin, että Chris on kuollut.”

”Samoin Chester oli meidän ystävämme ja heidän perheensä oli meille läheinen. Kokosin siis näiden neljän energiat ja ne menetyksen tunteet ja tein biisin, jossa.. Siinä on mukana myös ripaus toivoa, että he ovat yhä täällä muistoissamme. Nämä ovat traagisia tapauksia, mutta juhlin sitä, että saan nyt työskennellä Shooterin kanssa ja saada aikaan jotain näin hienoa. Juhlin jokaista päivää täällä.”