Guns N’ Roses -basisti suosittelee viettämään enemmän aikaa erossa sosiaalisesta mediasta – ”Elämä on paljon siistimpää sillä tavalla”

Aina ei tarvitse olla nenä kiinni älyluureissa ja jatkuvan uutistulvan keskellä.

Guns N’ Roses -basistina parhaiten tunnettu Duff McKagan julkaisee uuden sooloalbuminsa Tenderness 31. toukokuuta. McKagan sanoo purkaneensa levylle kokemaansa maailmantuskaa sekä kaikkea sitä pelkoa, vihaa, sydänsuruja ja hämmennystä, jota hän on maailmalla kohdannut GN’R:n pitkällä maailmankiertueella.

”Nämä kappaleet olivat alkujaan ideoita, joista halusin kirjoittaa mahdolliseen kolmanteen kirjaani. Ne ovat havaintoja, joita olen matkoillani tehnyt – ei Guns N’ Rosesista, vaan siitä, mitä ympärilläni näen. Viimeiset kaksi ja puoli vuotta, jonka olemme viettäneet kiertueella, ovat olleet todella mielenkiintoisia aikoja meidän historiassamme. Enkä halunnut oikeastaan kommentoida mitään, ainoastaan havainnoida. Olen kirjoittanut kolumneja Seattle Weeklyyn viiden vuoden ajan, joten minusta on tullut aika hyvä siinä”, McKagan kertoo Jonesy’s Jukebox -radio-ohjelman haastattelussa, josta raportoi Blabbermouth.

McKaganin mukaan Yhdysvallat tai sen puoleen muukaan maailma ei ole niin kahtiajakautunut, mitä tiedotusvälineet ja sosiaalinen media antavat ymmärtää. Basisti suositteleekin nostamaan katsetta useammin ylös älyluureista ja ulos oikeaan maailmaan.

”Monesti olin kaapelitelevisioiden uutisten ulottumattomissa enkä seuraa kiertueella ollessani Twitteriä; saatan vain silloin tällöin julkaista jotain tyyliin ’Soundcheckissä ollaan’. Ja voin sanoa, että elämä on paljon siistimpää sillä tavalla. Kun sitten taas näin uutisia, niissä vain huudetaan ja mesotaan. Ne saavat luulemaan, että maailma on jakaantunut kahtia, mutta kun keskustelin ihmisten kanssa reissuillani, tajusin, ettei asia ole ihan niin.”