Mitä jos The Doors -leffassa olisi nähty Val Kilmerin sijaan John Travolta? Tällaistakin tiettävästi harkittiin

24.2.2023 15:54

Tässäpä varsin kiinnostava ”entä jos” -kuvio musiikkielokuvien ihmeellisestä maailmasta. Oliver Stonen ohjaama The Doors -elokuva (1991) on yhtä maineikas kuin pahamaineinen tapaus: kriitikot eivät tuotokselle lämmenneet ja Doors-muusikot John Densmore, Ray Manzarek ja Robby Krieger olivat kaikki pettyneitä lopputulokseen, mutta elokuvalla on myös vannoutunut kannattajakuntansa. Erityisesti Val Kilmerin intohimoinen roolisuoritus Jim Morrisonina teki moneen vaikutuksen.

Yahoo Entertainment kuitenkin kertoo, että erästä toista tunnettua näyttelijää harkittiin vakavasti Morrisonin rooliin. Greasen ja Saturday Night Feverin kaltaisissa musiikkivetoisissa elokuvissa vakuuttanut John Travolta nimittäin oli vahvasti Doorsia manageroineen Danny Sugermanin mieleen, kertoo laulaja–malli Bebe Buell Totally 80’s -podcastissa. Sugerman toimi 1980-luvulla myös artistiuraa rakenneelleen Buellin managerina.

”[Sugerman] oli todella innokas saamaan Doors-elokuvan valkokankaalle. Mutta usko tai älä, hänen ensimmäinen valintansa Jimin rooliin ei ollut Val Kilmer vaan John Travolta”, Buell sanoo podcastissa.

Buell kertoo Travoltan epävirallisesta koe-esiintymisestä, jossa näyttelijä tiettävästi teki manageriin syvän vaikutuksen. Tilanne nähtiin Sugermanin asunnolla.

”Näin, miten hän tuli Dannyn asunnolle näyttäen Jim Morrisonilta. Hän nousi seisomaan Dannyn pöydälle, ja kun hän lauloi, se oli mieletöntä. Hän kanavoi Jimiä! Niin kai hienot näyttelijät osaavat tehdä. Hän kavavoi Jimiä ennennäkemättömän hienosti”, Buell sanoo.

Buell vielä vahvisti myöhemmin Yahoo Entertainmentille, että Morrisonin saagan No One Here Gets Out Alive -kirjaksi (1980) paketoinut manageri oli esityksestä vaikuttunut.

”Minun ei olisi edes pitänyt olla siellä, kurkistelin lähinnä nurkan takaa. Se oli yksityinen tapaaminen. Mutta muistan hyvin, miltä hän näytti ja kuulosti. Danny puhui hänestä tohkeissaan myöhemmin sinä iltana. Travolta räjäytti hänen tajuntansa!”

Se on sitten tietysti eri asia, miten korkealle ohjaaja-Stone nosti Travoltan omissa kaavailuissaan. Mielenkiintoinen ajatus kuitenkin, Travolta olisi saattanut olla roolissa hyvä! Danny Sugerman kuoli vuonna 2005, joten häneltä ei asiasta voi enää kysyä.

Lisää luettavaa