Mitä tapahtui Manic Street Preachers -kitaristille? – Uutuuskirja esittelee uusia vihjeitä Richey Edwardsin katoamiseen liittyen

27-vuotiaana kadonneen Manic Street Preacher -kitaristi Richey Edwardsin tapaus on hämmentänyt yhtyeen faneja jo kohta neljännesvuosisadan verran. Miehestä ei ole sitten vuoden 1995 saatu uskottavia näköhavaintoja ja hänet julistettiin oletettavasti kuolleeksi vuonna 2008.

Nyt ensimmäinen Edwardsin Rachel-siskon kanssa yhteistyössä kirjoitettu kirja, Withdrawn Traces: Searching for the Truth About Richey Manic, esittelee uusia johtolankoja miehen tapaukseen liittyen.

Sara Hawys Robertsin ja Leon Noakesin kirjoittamassa opuksessa nostetaan muun muassa esiin teoria, johon Noakes törmäsi cardiffilaisella kampaajalla asioidessaan. Robertsin mukaan Noakesin kuontaloa operoinut parturi kertoi, että ”Hän [Edwards] asuu Kibbutzissa, Israelissa. Kaikkihan sen tietävät.”

”Emme pitäneet teoriaa erityisen uskottavana, kunnes Rachel esitti saman ajatuksen – Richey oli puhunut paljon siihen maailmankolkkaan matkaamisesta ennen katoamistaan.”

On esitetty teorioita myös siitä, että Edwards olisi kärsinyt diagnosoimattomasta Aspergerin oireyhtymästä ja katoaminen liittyi rauhan kaipuuseen ja kehityshäiriön kanssa toimeen tulemiseen ilman julkisuuden painolastia. Kirjassa käsitellään myös mysteeristä Viviania, joka oli viimeinen Edwardsin nähnyt nainen.

”Hän oli Richeyn hotellihuoneessa ennen hänen katoamistaan. Emme ole kuitenkaan onnistuneet löytämään häntä. Ilmeisesti Richey oli edellisenä iltana yrittänyt antaa Vivianille passinsa sanoen: ’En tarvitse tätä enää.'”

Kirja julkaistaan tammikuun 31. päivä.

Poliisin edustaja on ilmoittanut Edwardsin katoamistapauksen olevan edelleen auki. ”Richey Edwards on edelleen ilmoitettu kadonneeksi henkilöksi”, Suur-Lontoon poliisitoimesta kommentoidaan WalesOnlinelle. ”Tapaus on tutkinnassa ja otamme mielellämme vastaan kaikki siihen liittyvät uudet tiedot.”