Miten käy Ruisrockin ja Down By The Laiturin? – Turun kaupunki suosittaa perumaan kaikki kesän massatapahtumat

Yleisöä Icona Popin keikalla, Ruisrock 2016

Kaupunginhallitus päätti vapauttaa tapahtumat maavuokrista ja muista maksuista.

Turun kaupunginhallitus suosittelee tapahtumanjärjestäjiä perumaan kaikki kaupungin alueella olevat massatapahtumat kesä- ja heinäkuulta. Hallitus myös päätti tiistai-iltana, että tapahtumat vapautetaan maavuokrista ja muista maksuista ja jo maksetut maksut palautetaan. Asiasta uutisoi Yle.

Turussa järjestetään kesällä muun muassa perinteiset Ruisrock- ja Down By The Laituri -festivaalit. Lisäksi kesäkuulle on suunniteltu myös loppuunmyyty Punk In Drublic -tapahtuma, jossa esiintyvät muun muassa NOFX, Pennywise ja Circle Jerks.

Kyseessä on kuitenkin vasta suositus eikä järjestäjiä ole velvoitettu tekemään sen perusteella ratkaisuja. Ruisrockin promoottori Mikko Niemelä kertoo Ylelle festivaalin tekevän päätöksiä ensi kesän osalta lähipäivinä. DBTL:n osalta päätös tehdään järjestäjä Henri Kulmalan mukaan mahdollisesti toukokuun lopussa.

”Tapahtumajärjestäjien täytyy mennä Suomen viranomaisten sääntöjen mukaan. En ymmärrä, että yksi kunta tai kaupunki vetää mattoa alta valtiolta. Olisi tärkeää, ettei nyt tehdä mitään ennenaikaisia huonoja ratkaisuja”, Kulmala toteaa Ylelle.

Jotkin turkulaistapahtumat kuten Vanhalla suurtorilla järjestettävä Kesärauha on jo aiemmin tehnyt päätöksen siirtää tapahtuma elokuulle.

Ikävää, mutta totta! Turun kaupunki suosittaa, että tapahtumajärjestäjät peruvat Turun kaupungin alueelle sijoittuvat…

Julkaissut Tapahtumat Turku Tiistaina 14. huhtikuuta 2020