Miten on uuden The Who -albumin laita, voisiko sellaista olla vielä luvassa? Roger Daltrey latelee suorat sanat hankkeen kannattavuudesta

11.3.2023 21:50

The Who -fanien ei kannata erityisesti pidätellä henkeään klassikkoyhtyeeltä uutta studioalbumia odotellessaan, ainakaan mikäli Roger Daltreyltä asiasta kysytään.

”Mikä on sen pointti? Mikä on levyjen pointti?” Daltrey kysyy NME:n hiljattaisessa haastattelussa. ”Julkaisimme neljä vuotta sitten albumin [Who], eikä sen osalta tapahtunut mitään. Se on hieno levy, mutta uudelle musiikille ei vain nykypäivänä ole kysyntää. Ihmiset haluavat kuulla vanhaa musiikkia. En tiedä miksi, mutta niin se vain on.”

79-vuotias Daltrey huomioi, että The Who:n nykyinen fanikunta koostuu ”kasikymppisistä kahdeksanvuotiaisiin”, mutta uutta materiaalia on vaikea saada markkinoiduksi yleisölle.

”Yleisössämme on nykyään melko paljon nuoria”, Daltrey sanoo. ”On kiinnostavaa, että he ovat löytäneet musiikkimme. Mutta levy-yhtiöt eivät vain yksinkertaisesti enää tee samoja hommia kuin ennen.”

The Who valmistautuu parhaillaan kesällä järjestettävälle Ison-Britannian kiertueelle, jossa yhtyettä säestää orkesteri. Yhtye esiintyi edellisen kerran orkesterin kanssa vuonna 2019 Lontoon Wembleyllä, ja tuo esitys ilmestyy vielä tämän kuun aikana The Who With Orchestra Live at Wembley -nimisenä julkaisuna.

Lisää luettavaa