Mötley Crüe pistää pillit pussiin – ja bändi saattaa jopa lopettaa ihan oikeasti

80-luvun alussa perustettu ja yli 80 miljoonaa albumia myynyt hardrock/glam-suuruus Mötley Crüe lopettaa uransa – mutta ei vielä vähään aikaan. Bändin mielikuvituksellisesti nimetty The Final Tour käynnistyy Michiganin Grand Rapidsisista heinäkuun alussa ja reilun 70 Pohjois-Amerikassa (Alice Cooperin kanssa) soitetun konsertin jälkeen Mötley ”World’s Most Notorious Rock Band” Crüe jatkaa matkaansa muihin maanosiin.

Losangelesilaisbändi kävi Suomessa edellisen kerran kesällä 2012 ja sopii odottaa, että ”Mötikät” saapuvat kulmille myös tällä viimeisellä kierroksella.

– Emme halua olla yksi niistä bändeistä, joista löytyy lopulta vain yksi alkuperäisjäsen. Haluamme lopettaa tämän touhun huipulla, neljän originaalin jäsenen kanssa, laulaja Vince Neil sanoo.

Bändi on myös allekirjoittanut niin sanotun Cessation Of Touring Agreement -sopimuksen, jonka tehtävänä on ”varmistaa”, ettei Mötley Crüe tee esimerkiksi comeback-rundia vaan The Final Tour on todellakin viimeinen maailmankierros. No, onpa tämä Cessation Of Touring Agreement sitten oikeasti sitova tai ei, mutta joka tapauksessa se on tietynlainen huumorihenkinen keskisormenosoitus monia muita yhtyeitä kohtaan. Niin, montakohan jäähyväiskiertuetta esimerkiksi Kiss on tehnyt ja kuinkahan kauan The Scorpionsin The Final Tour kestää? Ja niin edelleen…