Muistatko täysin poskelleen menneet Fyre-luksusfestarit? Netflix teki sekoilusta dokkarin – traileri nyt katsottavissa

10.12.2018 21:03

Viime vuoden keväällä Bahamalla järjestetty Fyre Festival nousi otsikoihin ympäri maailmaa, kun luksusluokan kokemukseksi mainostettu tapahtuma osoittautui vieraiden saapuessa paikalle täydelliseksi fiaskoksi. Netflix on sittemmin tarttunut aina vain ja edelleen puhuttavaan aiheeseen ja tuloksena syntyi Fyre-niminen dokumenttifilmi.

”Kurkistus pahamaisen Fyre-festivaalien kulissien taakse”, Netflix kuvailee tulevan pätkän sisältöä. ”Billy McFarlandin ja Ja Rulen luomaa Fyrea mainostettiin Bahamalla järjestettävänä luksusluokan musiikkifestivaalina, täynnä bikineissä keikisteleviä supermalleja, a-listan musiikillisia esityksiä ja hulppeita palveluita. Vieraat saivat kuitenkin huomata todellisuuden olevan kaukana lupauksista.”

Dokkarin ohjauksesta vastaa Jim Carreyn edesottamuksia Man on the Moon -elokuvan kuvauksissa seuranneesta Jim & Andy: The Great Beyond -dokumentista tunnettu Chris Smith.

McFarland tuomittiin lokakuussa festivaalikatastrofin ja muutaman muunkin vedätyksen johdosta kuudeksi vuodeksi vankeuteen. Kahdelle festivaalivieraalle myönnettiin puolestaan komeat 2,5 miljoonaa dollaria per naama korvauksena reissun aiheuttamista kärsimyksistä.

Fyre saa ensi-iltansa tammikuun 18. 2019. Katso lyhyt mutta ytimekäs traileri alta.

Lisää luettavaa