Muse on uudella singlellään huolissaan maailman tilasta – ”Elämme ajassa, jossa hullut uskomukset saavat paljon julkisuutta”

https://youtu.be/QQ_3S-IQm38

Thought Contagion on tulevan levyn toinen singlelohkaisu.

Brittirockyhtye Muse työstää parhaillaan seuraajaa vuonna 2015 julkaistulle Drones -albumilleen. Bändin lähestymistapa poikkeaa tällä kertaa hieman totutusta: sen sijaan, että yhtye panttaa musiikkia levyn ilmestymiseen saakka, se työstää biisin kerrallaan ja myös julkaisee ne singlenä ennen seuraavaan biisiin siirtymistä.

Thought Contagion on toinen levyltä julkaistu single, joka on laulaja-kitaristi Matt Bellamyn mukaan saanut inspiraationsa pääasiassa amerikkalaisista uutiskanavista ja erityisesti tietyistä huolestuttavista havainnoista.

– Elämme ajassa, missä kaikenlaiset uskomukset ja ideologiat, olivat ne sitten tosia tai valheellisia, saavat paljon tilaa julkisuudessa. Varsinkin juuri ne valheelliset, Bellamy avaa Rolling Stone -lehden haastattelussa.

– Elämme ajassa, jossa hullut uskomukset saavat paljon julkisuutta ja kolikon kääntöpuolena toisten vääryyksien ja epätarkkuuksien osoittaminen vaikkapa tieteen keinoin on tullut todella vaikeaksi. Joskus sitä pidetään jopa loukkaavana.

– Biisissä puran ahdistustani ja huoltani ja lopulta pohdin, ovatko nuo ajatukset oikeasti minun vai olenko vain vaikuttunut toisten ajatuksista. Joskus huoli ja hätä maailmasta ja tulevaisuudesta laantuu, kun vain kääntää uutiset ja puhelimen pois päältä pariksi päiväksi. Silloin tajuaa, että kaikki on oikeastaan aika hyvin.