Muun muassa Neil Youngin, Eaglesin ja Bob Dylanin uria luotsannut managerisuuruus Elliot Roberts on kuollut – artistit surevat

Youtube

Muun muassa Neil Youngin, Tom Pettyn, Talking Headsin, Joni Mitchellin, Tracy Chapmanin, Eaglesin, Yesin ja Devon asioita hoitanut manageri Elliot Roberts on menehtynyt 76-vuotiaana, raportoi Variety.

Elliott aloitti uransa musiikin parissa agenttina New Yorkissa, mutta siirtyi manageriksi tavattuaan nuoren Mitchellin vuonna 1966. Elliott muutti Kaliforniaan Mitchellin ja tämän tuolloisen poikaystävän David Crosbyn kanssa ja perusti siellä David Geffenin avustuksella Lookout Management- ja Asylum Records -yhtiöt. Elliottin pitkäaikaisin ja läheisin yhteistyökumppani oli kuitenkin Neil Young, jonka kanssa Elliott työskenteli vuodesta 1969 aina kuolemaansa saakka.

Suru-uutisesta järkyttynyt Young muistelee ystäväänsä julkaisemassaan kirjeessä. ”Elliot Roberts, joka oli ystäväni yli 50 vuoden ajan, on menehtynyt”, Young kirjoittaa. ”Meidän kaikkien sydän on särkynyt, mutta haluamme kertoa, kuinka hieno ihminen Elliott oli.”

”Hän ei koskaan ajatellut itseään vaan laittoi aina muut etusijalle”, Young jatkaa. ”Niin hän teki myös minulle yli 50-vuotisen ystävyytemme ajan, täynnä rakkautta ja naurua, järjestellessään elämääni ja suojellessaan taidettamme musiikkibisneksen aallokossa. Niin hän teki.” Young kutsuu samassa yhteydessä Elliottia ”kaikkien aikojen parhaaksi manageriksi” ja ”parhaaksi ystäväkseen”.

Myös Stephen Stills ja Graham Nash ovat muistelleet manageriaan lämpimästi. Stills kutsuu Elliottia ”luultavasti ystävällisimmäksi, herttaisimmaksi sekä hauskimmaksi henkilöksi, jonka kanssa olen kuunaan työskennellyt”, Nashin kiitellessä ”hauskaa, upeaa ystävää ja tarmokasta manageriaan” yhteisistä vuosista.