Muusikot reagoivat ZZ Top -basisti Dusty Hillin kuolinuutiseen – ”Yhteinen keikkamme jäi hänen viimeisekseen”

Brill / AOP

72-vuotiaana menehtynyt Joseph Michael ”Dusty” Hill lukeutuu vailla mitään epäilyksiä rhythm’n’bluesin ja boogie rockin legendoihin. Reilut viisi vuosikymmentä Texasin little ol’ bandin alataajuuksista vastannut mestari nautti suurta arvostusta niin kollegoiden kuin fanienkin keskuudessa.

Vasta nelisen päivää sitten viimeksi keikalla esiintyneen muusikon äkillinen poismeno on kirvoittanut runsaasti osanottoja ja surunvalitteluja miehen muusikkotovereilta. Muiden muassa John Fogerty, Guns N’ Roses -kitaristi Slash, laulaja-kitaristi Jason Isbell, Red Hot Chili Peppers -basisti Flea, Whitesnake-solisti David Coverdale ja basistilegenda Billy Sheehan ovat muistaneet edesmennyttä taiteilijaa sosiaalisessa mediassa.

”Olemme järkyttyneitä kuultuamme Dustyn menehtymisestä”, Fogerty kirjoittaa Twitterissä. ”Olimme siunattuja, että saimme jakaa lavan suuren Dustyn ja ZZ Topin kanssa useita kertoja, ja jos se ei ollut rock’n’roll-taivas, en tiedä mikä se voisi olla. Viimeviikkoinen yhteinen keikkamme jäi hänen viimeisekseen. Se on sydäntäsärkevää.”

”Rakastan Dusty Hilliä”, Flea kommentoi. ”Todellinen rokkari. Todellinen jamittaja.”

Lisää muusikoiden päivityksiä löydät alta.

Rest In Peace #DustyHill of ZZ Top. My thoughts go out to Billy F Gibbons, Frank Beard and all the #ZZTop fans around the world.

Julkaissut Ozzy Osbourne Keskiviikkona 28. heinäkuuta 2021