”Narulle päätyi kaikki tuska, joka huokui Aleahin koskettavista sanoista” – Hallatar, eräs vuoden odotetuimmista debytanteista, marssii raskaan pelottavasti esiin

https://www.youtube.com/watch?v=YuVed39-p_A

Hallatar (Juha Raivio – kitara ja basso, Tomi Joutsen – laulu ja Mika ”Kaasu” Karppinen – rummut) julkaisee No Stars Upon The Bridge -debyyttinsä 13. lokakuuta.

Kuten jo aikaisemmin kerroimme, bändin tunnelmarikas musiikki on Raivion käsialaa. Syvissä vesissä uiva Hallatar on ennen kaikkea kunnianosoitus Trees Of Eternity -yhtyeessä laulaneelle Aleah Starbridgelle.

– Aleahin menehdyttyä aloin kerätä hänen kirjoituksiaan, lyriikoita ja runoja. Kun kuukausi oli kulunut tuosta elämäni synkimmästä päivästä, tartuin kitaraan ja täydellisestä pimeydestä syntyikin albumillinen musiikkia.

Pirullisen odotetulta No Stars Upon The Bridge -pitkäsoitolta (ennakkotilattavissa nyt) on nyt kuultavissa ja nähtävissä ensimmäinen näyte. Tuossa yläpuolella näkyvä Mirrors-video on aivan uunituore – se valmistui oikeasti minuutteja sitten.

Amorphisin riveissäkin vaikuttava tyylitaituri Tomi Joutsen kertoo:

– Juhalla oli visio kauniista kitaranäppäilystä, johon yhdistyisi raastavaa bläkkis-laulua. Näillä säädöillä lähdin työstämään lauluraitoja Peuhun Jaanin työpajalle. Ja raastavaahan siitä tuli… Kaikki lauluosuudet äänitettiin intensiivisesti vain parin päivän aikana. Tuloksena oli tuskaa ja sen käsittelyä monessakin muodossa, niin henkistä kuin laulutyylistä johtuen ihan fyysistäkin. Ja kun tekniikasta ei ole hajuakaan niin sitten vedetään tunnetakki auki!

– En tiedä, onko lopputulos juuri sitä, mitä Juhalla oli alunperin mielessä, mutta studiossa tuli todellakin ladattua narulle kaikki se tuska ja menetyksen tunne, joka Aleahin koskettavista sanoista huokui. Sessio oli raskas, mutta samalla äärimmäisen palkitseva. Tuntui siltä, että meillä kaikilla oli yhteinen ja arvokas missio: Aleahin kauniin muiston vaaliminen.

– Kun näin Mirrors-videon ensimmäisen kerran, niin tunsin suurta ylpeyttä. Kabuki meets Kaurismäki. Rannan Vesa ja Lahtelan Aapo olivat työstäneet vaikuttavan teoksen, joka tekee kunniaa Juhan upealle sävellykselle. Videosta välittyy tunne, joka ei välttämättä ole miellyttävä, mutta se on silti osa meidän inhimillisten olentojen elämää. Mirrors ei anna vastauksia, mutta se pakottaa pysähtymään ja miettimään, kuinka hauras asia elämä on.

No Stars Upon The Bridge -albumi sisältää seuraavat biisit:

Mirrors 
Raven’s Song 
Melt 
My Mistake (feat. Heike Langhans)
Pieces 
Severed Eyes 
The Maze 
Spiral Gate 
Dreams Burn Down (feat. Aleah Starbridge)