”Ne runkkarit ovat ansainneet jokaisen vitun taalan, jonka ovat tienanneet” – Twisted Sister -pomo arvostaa Metallicaa suuresti

16.2.2019 13:06

Twisted Sister -keulakuva Dee Snider on mies, joka arvostaa Metallicaa. Erityisesti Sniderin mieleen on ollut Ison M:n työmoraali, jota mies kehuskeli michiganilaiselle radiokanava WRIF 101.1 FM:lle.

”Ne runkkarit ovat ansainneet jokaisen vitun taalan, jonka ovat tienanneet”, Snider toteaa. ”He eivät antaneet piiruakaan periksi — ennen kuin tekivät ’Alternatica’-levyn. Se oli kyllä mielestäni hieno levy, mutta he antoivat periksi. Siihen asti he kuitenkin taistelivat lujasti.”

”Tämä tarina on tosi”, mies jatkaa. ”Olimme Metallican kanssa rundilla Hollannissa ja seisoin lavan reunassa katsomassa heidän settiään. Käännyin basistini puoleen ja sanoin: ’Näillä jätkillä on sydän mukana hommassa, mutta he eivät tule koskaan pääsemään mihinkään.’ Kuten sanoin, olen brutaalin rehellinen. Sanoin sen vittu ääneen. Mikä persläpi! En halunnut olla heitä vastaan. Sanoin vain, että ’He soittavat niin raskasta musaa.’ Mutta he saivat ihmiset hyväksymään materiaalinsa raskauden ja se juuri on Metallicassa hienoa.”

Snider puolustaa myös Metallica-rumpali Lars Ulrichia vuosituhannen vaihteessa käytyjen Napster-oikeudenkäyntien suhteen. Mies muisteleekin aikoja ennen laittomien latauspuuhien yleistymistä seuraavasti:

”Se on vähän kuin menisit hedelmäkojulle ja suunnittelet ostavasi mansikoita ja viinirypäleitä. Useimmat kojut joilla olen käynyt tarjoavat maistiaisia. He antavat sinun maistaa rypäleitä ja mansikoita. Sitten olet, että ’Nämähän eivät ole vielä kypsiä’, ja kävelet pois. Tai sitten sanot, että ’Nämähän ovat todella hyviä!’ Siinä vaiheessa et pölli rypäleitä tai mansikoita — sinä maksat niistä. Minun näkökulmastani maistiaiset olivat hyvä juttu. Samaa tehtiin jo 50-luvulla, kun menit levykauppaan ja sait kuunnella kuulokkeiden kautta uusia levyjä. Niinpä kuunnellessasi saatoit sanoa, että pidät jostakin ja sitten ostit sen. Tai sitten et tykännyt kuulemastasi ja sekin oli ihan okei.”

Sniderin mielestä Metallicasta tehtiin ”tarinan pahis”, joka haastoi oikeuteen niin ohjelman yksittäisiä käyttäjiä kuin kokonaisia yliopistojakin.

”Mielestäni Lars ei selittänyt Metallican kantaa kunnolla”, mies tuumii. ”Mutta hänet ristiinnaulittiin siitä hyvästä.”

Voit kuunnella Sniderin haastattelun kokonaisuudessaan tästä:

Lisää luettavaa