Dee Snider on huolissaan metalliskenen jakautumisesta: ”Ymmärtäkää, että olemme kaikki osa samaa häiriintynyttä perhettä”

13.8.2016 18:31

Vastikään Suomessakin vierailleen Twisted Sisterin nokkamies Dee Sniderin mukaan metallifanit ovat klikkiytyneet omien alagenrejensä suojiin, eikä ennen niin yhtenäinen metalliskene voi tätä nykyä kovinkaan hyvin, kuten miehen Metal Hammerille antamasta haastattelusta käy hyvin ilmi.

– Tätä on jatkunut jo liian pitkään. Olen alkuperäinen headbangeri, hankin Black Sabbathin ensimmäisen levyn heti kun se ilmestyi, samoin ensimmäiset Led Zeppelin ja Deep Purple -albumit. Niitä ei edes kutsuttu silloin metalliksi, vaan hard rockiksi. Olin mukana Black Sabbath -tribuuttibändissä. Kaikessa pystyi havaitsemaan yhteneväisyyden, metallibändit kokoontuivat yhteen ja niitä tuettiin.

– Yhtäkkiä 80-luvun alussa skene pirstaloitui ja oli tämäntyyppistä ja tuontyyppistä metallia. Minä taistelin aina yhtenäisyyden puolesta, sillä olimme niin pieni ja alistettu joukkio musiikkikentällä, että pilkkoutumisemme aina vain pienempiin faktioihin heikensi meitä entisestään. Sinun ei tarvitse olla kaiken metallimusiikin fani, mutta voit aina osoittaa tukesi sille kokonaisuudessaan. Ymmärtäkää, että me olemme kaikki osa samaa häiriintynyttä perhettä. Joukossa on voimaa. Jos yritämme tuhota sen, kuten jotkut niin kovasti yrittävät tehdä, meille ei jää jäljelle kuin pieniä klubikeikkoja.

Mies tiivistääkin ajatuksensa metalliperheen hyvinvoinnin turvaamisesta seuraaviin viisaisiin sanoihin:

– Tilanne on mennyt aina vain huonompaan suuntaan. Kuunnelkaa vanhaa miestä: me olemme vahvempia yhdessä. Sinun ei tarvitse olla kaiken metallin ylin ystävä, mutta hyväksy nekin tyylit, jotka eivät ole sydäntäsi lähinnä.

Otetaan sille!

Lisää luettavaa