Neil Diamond liittyi mukaan tuotantonsa oikeudet myyneiden artistien kasvavaan joukkoon

Universal osti oikeudet 81-vuotiaan laulajan tuotantoon.
28.2.2022 17:43

Neil Diamond, 81, on myynyt tuotantonsa oikeudet Universal Music Groupille. Aiheesta uutisoi muun muassa Hollywood Reporter. Kauppasummaa ei ole kerrottu julkisuuteen.

Universalilla on ollut kustannusoikeudet Diamondin tuotantoon jo vuodesta 2014, mutta uusi sopimus kattaa myös tallenneoikeudet laulaja-lauluntekijän levytettyyn tuotantoon (mukaan lukien hitit Sweet Caroline, Red Red Wine, Solitary Man, Girl You’ll Be A Woman Soon ja Don’t Bring Me Flowers) sekä 110 julkaisemattomaan kappaleeseen ja videoarkistoon. Lisäksi Universal saa oikeudet Diamondin uusiin tuotoksiin, mikäli tämä vielä päätyy studioon tekemään uutta materiaalia.

”Neil Diamond on täydellinen esimerkki universaalista lauluntekijästä. Hänen vaikuttava tuotantonsa käsittää joitain musiikkihistorian rakastetuimpia ja aikaa kestäneitä kappaleita. Jo olemassa olleen yhteistyön myötä olemme ansainneet luottamuksen ja meille on suuri kunnia tulla hänen monumentaalisen perintönsä pysyviksi huoltajiksi”, kommentoi Universalin toimitusjohtaja Lucian Grainge.

Neil Diamond liittyy kaupan myötä oikeutensa myyneiden veteraaniartistien viime vuosina kovaa vauhtia kasvaneeseen joukkoon. Vastaavia diilejä ovat hiljattain tehneet muun muassa Sting, Bob Dylan, Bruce Springsteen ja Neil Young.

Neil Diamondilla diagnosoitiin Parkinsonin tauti vuonna 2018. Diagnoosin myötä hän ilmoitti lopettavansa keikkailun ja vetäytyvänsä eläkkeelle.

 

Lisää luettavaa