Alice in Chainsin jäsenet myivät oikeudet bändin tuotantoon – Myös edesmenneiden jäsenten perikunnat myivät osuutensa

Layne Staleyn ja Mike Starrin oikeudet osti eri taho kuin bändin nykyisten jäsenten oikeudet.
10.2.2022 13:29

Grungesuuruus Alice in Chainsin jäsenet – Jerry Cantrell, Sean Kinney, Mike Inez ja William DuVall – ovat myyneet yhtyeen katalogin tallenne- ja kustannusoikeudet Round Hill Musicille, uutisoi Variety. Kauppasummaa ei ole kerrottu julkisuuteen, mutta Variety-lehden lähteiden mukaan oikeuksista olisi pulitettu 50 miljoonaa dollaria.

Myös Alice in Chainsin entisten ja edesmenneiden jäsenten eli vuonna 2002 menehtyneen Layne Staleyn ja vuonna 2011 menehtyneen Mike Starrin perikunnat ovat myyneet omat osuutensa, mutta eri taholle. Staleyn ja Starrin oikeudet osti itselleen Primary Wave, kertoo Variety.

Round Hill omistaa siis nyt sataprosenttisesti bändin nykyisen nelikon oikeudet 94 sävellykseen ja 159 äänitteeseen. Katalogiin sisältyy siis muun muassa hitit Would?, Man in the Box, Rooster, Them Bones ja Down in a Hole. Cantrellin soolotuotanto ei kuulu osana kauppaan.

Vuonna 1987 perustettu, debyyttialbuminsa vuonna 1990 julkaissut Alice in Chains on myynyt maailmanlaajuisesti yli 30 miljoonaa levyä ja saanut 18 kappalettaan Billboardin top 10 -listalle. Yhtye on ollut Grammy-ehdokkaana 11 kertaa. Yhtye oli telakalla vuosina 1996-2005, jolloin se teki paluun DuVallin korvatessa yliannostukseen menehtyneen laulaja Staleyn.

Alice in Chainsin jäsenet liittyvät kaupan myötä oikeutensa myyneiden artistien viime vuosina nopeasti kasvaneeseen joukkoon. Oikeuksiaan ovat parin viime vuoden aikana myyneet muun muassa Bob Dylan, Neil Young, Mötley Crüe, Bruce Springsteen, ZZ Top, Fleetwood Macin jäsenet sekä David Bowien perikunta.

 

Lisää luettavaa