Neil Young suree edesmennyttä yhtyetoveriaan David Crosbyä – ”Hän oli Crosby, Stills, Nash & Youngin sielu”

21.1.2023 14:21

Folkrockin legendoihin lukeutuva David Crosby menehtyi aiemmin tällä viikolla. Nyt muusikon entinen yhtyetoveri Neil Young on jakanut suru-uutisen itsessään herättämiä tuntoja. Crosby, Stills, Nash, & Youngissa Crosbyn kanssa musisoinut Young julkaisi lausunnon kotisivuillaan.

”David on poissa, mutta hänen musiikkinsa elää”, Young kirjoittaa. ”David oli CSNY:n sielu ja hänen äänensä ja energiansa muodostivat yhtyeemme ytimen. Hänen mahtavat kappaleensa edustivat kaikkea sitä mihin uskoimme, ja yhdessä soittaminen oli aina hauskaa ja jännittävää.”

”Almost Cut My Hair, Dejavu, ja monet muut”, Young jatkaa. ”Hän kirjoitti niin monta mahtavaa biisiä, joiden parissa oli upeaa jammailla. Meillä oli Stillsin kanssa todella hauskaa kun hän piiskasi meitä jatkamaan. Hänen laulunsa Grahamin kanssa oli ikimuistoista ja heidän duo-osuutensa oli monien keikkojemme kohokohta.”

”Vietimme upeita aikoja yhdessä, erityisesti alkuaikoina”, Young lisää. ”Crosby oli todella kannustava ystävä elämäni alkuaikona, silloin kun vasta näykkäilimme paloja yhteisestä kokemuksestamme. David toimi monien asioiden liikkelle panevana voimana.”

”Ajatukseni ovat Janin ja Djangon, hänen vaimonsa ja poikansa, luona. Paljon rakkautta heille. David, kiitos sielustasi ja kappaleistasi, rakastan sinua. Muistan aina parhaat ajat!”

Lisää luettavaa