Nick Cave kokosi listan itselleen tärkeistä, taiteellisen maailmansa tukipilareina toimivista lauluista – ”En ole koskaan ennen paljastanut niitä”

Cave kutsuu näitä teoksia "piilottelulauluikseen".

Tässäpä mielenkiintoista tietoa ja kuunneltavaa kaikille Nick Caven ystäville ja niille, jotka haluavat uppoutua pintaa syvemmälle miehen mielenmaisemiin. Cave on nimittäin laatinut The Red Hand Files -sivustolleen soittolistan, jolle tämä on valikoinut kymmenen itselleen tärkeintä laulua.

Cave sanoo kirjoittaneensa The Sick Bag Song -runossaan Leonard Cohenista ja tämän suuresta vaikutuksesta itseensä. Samaisessa runossa hän puhuu niinsanotuista ”piilottelukappaleista” (”hiding songs”), jotka ovat muodostuneet hänelle pyhiksi ja erottuvat kaiken muun musiikin keskeltä. Caven kokoama soittolista koostuu siis näistä ”piilottelulauluista”.

”Minulta kysellään aika ajoin, mitä nämä runon ’piilottelukappaleet’ ovat, mutta en ole koskaan ennen paljastanut niitä. Olen kenties tuntenut outoa omistusoikeutta niihin ja ajatellut, että niiden kertominen olisi jonkinlaista pettämistä”, Cave pohjustaa.

”Oletko koskaan ajatellut jostain laulusta, että se on tehty juuri sinua varten eikä kukaan muu voi ymmärtää sitä samalla tavalla kuin sinä? Minun ’piilokappaleeni’ ovat toimineet minulle jonkinlaisena pakopaikkana jo vuosia. Ne ovat kappaleita, jotka voin vetää ylleni kuin lapsi, joka vetää peiton päälleen kun maailman kirkkaus sokaisee. Voin kirjaimellisesti piiloutua niihin. Ne ovat tärkeitä tukipilareita, jotka kannattelevat minun taiteellista maailmaani.”

Cave on koonnut kappaleista myös näppärän Spotify-soittolistan, jonka voit pyöräyttää käyntiin vaikkapa tuosta alta.