Nickelback aivotonta hömppää? Ehei, olet väärässä!

Seatsmart-sivuston Andrew Powell-Morse on tutkinut viime vuosina Billboardin listan ykköseksi nousseiden artistien sanoitusten ”älykkyyttä”.  Mukana oli kaikkiaan 225 biisiä.

Powell-Morse käytti työnsä apuvälineenä muun muassa Flesch-Kincaid -menetelmää, jonka avulla voi mitata ”tekstin luettavuutta ja sen helppoutta / vaikeutta”.

Powell-Morsen mukaan älykkäimmät tekstit löytyvät kantrimusiikin parista. Seuraavina tulevat pop sekä rock,R&B:n ja hiphopin pitäessä perää.

Jos pysytään rockin piirissä niin tutkimuksen mukaan viime vuosien ”typerimpiä sanoituksia” ovat julkaisseet muun muassa Three Days Grace (The Good Life) ja Ozzy Osbourne (Let Me Hear You Scream), kun taas toisesta päästä löytyy esimerkiksi Red Hot Chili Peppersin Dani California.

Powell-Morsen tutkimus kertoo myös sen, epäilemättä varsin aukottomasti (!), että melkoisena sylkykuppina tunnetun kanadalaisen Nickelbackin tekstit ovat keskimäärin fiksumpia kuin vaikkapa Foo Fightersin, Linkin Parkin ja Avenged Sevenfoldin sanoitukset.

Tutkimuksen pariin pääsee täällä. Sieltähän löytyy vaikka minkälaista tietoa.