Nicolas Cage: Musiikki inspiroi kaikkea taidetta – Näyttelijä kanavoi Axl Rosea ja Dave Mustainea tuoreessa elokuvassaan

"Kuulen dialogin päässäni kuin olisin laulaja", Cage toteaa.
15.10.2018 09:50

Näyttelijä Nicolas Cage (mm. Leaving Las Vegas, Con Air, National Treasure, Face/Off) sanoo hakevansa roolisuorituksiinsa paljon inspiraatiota musiikista ja erityisesti laulajista. Tuoreessa Metal Hammer -lehden haastattelussa hän sanoo muun muassa kanavoineensa tuoreessa Mandy-kauhuelokuvan roolissaan Guns N’ Rosesin sekä Megadethin nokkamiehiä.

”Minusta musiikki inspiroi kaikkea taidetta jollain asolla. Esimerkiksi silloin kun pohdin, millä tavalla puhun ja äännän dialogia, siinä on musiikillinen kulma. Mandyssä on muun muassa kohtaus, jossa sanon: ’Revitkö paitani?’ Tiesin, millaisella melodialla ja äänenpainolla lähestyn sitä”, Cage kuvailee.

”Vaikka olenkin ’leffatyyppi’ enkä laulaja, kuulen osan dialogista päässäni aivan kuin laulaisin, kuin metallisolisti. Se ääni on todella haudantakainen ja lähes oopperamainen. Se menee murinasta huutoon, mikä on ihan puhdasta metallia. Siinä on hieman Dave Mustainen vaikutusta. Joskus Axl Rosen vaikutus tunkee pintaan, koska olen imenyt sitä osmoosin tavoin.”

Lisää luettavaa