Nightwish-tähti kiireisenä: Massiivinen yllätysprojekti!

28.2.2014 08:00

Nightwishin Tuomas Holopainen ei ole varsinaisesti lomaillut viime aikoina. Kuten tunnettua, muusikon ensimmäinen sooloalbumi Music Inspired By The Life And Times Of Scrooge ilmestyy huhtikuun alkupuolella ja Nightwishin seuraavan studioalbumin kirjoitustalkootkin ovat täydessä vauhdissa.

Kaikesta kiireestä huolimatta Holopainen on mukana myös Lastensairaala 2017 -hyväntekeväisyysprojektissa.

– Tämä on eräänlainen ”We Are The WorldPerfect Day -henkinen” proggis. Olen siis ollut tekemässä toukokuussa julkaistavaa Lohtu-tunnusbiisiä, jossa on mukana kaikkiaan kahdeksantoista laulajaa, Holopainen kertoo.

– Ihan hetken mietin mukaan lähtemistä, mutta sitten päätin, että tottahan toki. Sain kuitenkin itse valita tuottajan ja pitää biisin langat omissa käsissä. Olikin erittäin hauskaa kirjoittaa teosta, jonka pitää toimia itsenäisenä ja ajattomana biisinä, eikä vain ”kuriositeettina” tämän proggiksen puitteissa. Oli todella mielenkiintoista rakentaa palapeliä niin monen laulajan ja muun muassa viulusoolon voimin!

Mainitut solistit ovat Suomen eturiviä: Cheek, Chisu, Jari Sillanpää, Jenni Vartiainen, Jesse Kaikuranta, Johanna Kurkela, Jorma Uotinen, Juha Tapio, Lauri Tähkä, Lauri Ylönen, Lilli Paasikivi, Matti Salminen, Pekka Kuusisto, Peter Franzén, Riki Sorsa, Samu Haber, Samuli Edelmann ja Vesa-Matti Loiri. Lohtu-kappaleesta tehtävän musiikkivideon puolestaan ohjaa Dome Karukoski.

Entä kuka toimii kappaleen tuottajana?

– Simo ”Jurek” Reunamäki. Minä siis ensin sävelsin biisin ja sitten sanoitin sekä sovitin sen Simon kanssa. Simo hoiti nauhoitukset ja tuotannon, Holopainen sanoo.

Scrooge-albumin kakkostraileri näkyy tässä alla:

Jurekin Ennen kuin me kadotaan -video löytyy myöskin:

Lisää luettavaa