Nightwish virkavallan kanssa ongelmissa Serbian rajalla – paikallinen nainen pelasti yli 6500 ihmisen illan

Nightwish päätti eilen 14. syyskuuta Euroopan-kiertueensa Bulgarian pääkaupungissa Sofiassa yli 6500 fanin edessä. Mutta kuten rumpali Kai Hahto tänään kertoi sosiaalisessa mediassa, oli koko konsertti vähällä peruuntua.

Hahto kertoo Facebookissa, miten bändin rekka pysäytettiin Serbian ja Bulgarian välisellä rajalla keikkaa edeltävänä iltana. Poliisin mukaan kuski ei ollut pitänyt tarpeeksi taukoja ajon aikana, joten koko ryhmä jäi rajalle jumiin. Poliisien määräyksestä heidän tuli aamulla käydä tuomarin puheilla ottamassa vastaan mahdolliset sanktiot.

”Kukaan ei puhunut englantia ja kommunikointi oli todella vaikeaa. Crew’mme oli siis jumissa rekkojen pysähdyspaikalla, jossa oli juuri suljettu ruokala. Ruokalassa oli sattumalta vielä eräs nainen paikalla, joka päästi porukan sisään ja valmisti heille syötävää, vaikka sulkemisaika oli jo mennyt. Nainen osasi englantia ja kuskimme selittivät hänelle tilanteen”, Hahto kertoo.

”Nainen sanoi voivansa ajaa heidät aamulla tuomarin luokse. Joten seuraavana aamuna nainen kyydisti rekkamiehistömme poliisilaitokselle ja tuomarin eteen, toimi tulkkina ja selvitti tilanteen. Vastineeksi hän pyysi ainoastaan 10 euroa bensakuluista. Kuskimme yritti antaa hänelle 50 euroa, mutta tämä ei halunnut niin isoa summaa vastaan!”

”Tässä on tarinan opetus. Kukaan muu ei auttanut kuskejamme, paitsi tämä yksi tyystin tuntematon nainen, joka kyyditsi kaksi tuntematonta suomalaista miestä poliisilaitokselle ja vain 10 euroa vastaan. Ilman häntä yli 6500 ihmistä olisi jäänyt ilman eilistä keikkaamme.”

Paljon kiitoksia tuolle hyväsydämiselle naiselle, missä ikinä lienetkään!

Nightwish suuntaa seuraavaksi muutamalle keikalle Aasiaan ennen vetäytymistä reilun vuoden mittaiselle luovalle tauolle. Marraskuussa puolestaan julkaistaan live-dvd, joka sisältää keikat Wembleyltä ja Tampereen Ratinasta viime vuodelta.